Novo igralište za mališane u centru grada

wp_20151119_13_09_39_pro
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2015. u 17:36

Na 270 kvadratnih metara, preko puta Robne kuće „Nikšićanka“ , uskoro će biti postavljene gumene podloge i mobilijar za djecu zahvaljujući projektu Sekretarijata za uređenje prostora opštine Nikšić i NVO FORS Montenegro. 

Naši najmlađi sugrađani dobiće tako moderno uređeno igralište u centru grada.

Sekretr sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, Nebojša Adžić , za televiziju Nikšić,  kaže da su radovi počeli sa zakašnjenjm zbog administrativnih propusta i procedura, ali naglašava i da će radovi biti završeni u najkraćem roku.

„ Na ovom platou biće postavljene kvalitetne dječije igračke. Čitava površina biće popločana gumenim podlogama koje su bezbjedne sa aspekta udara i padova djece. Na toj podlozi nalaziće se nekolike kompozicije igračaka koje su veoma kvalitetne“, kazao je Adžić dodajući da se odustalo od betonskih podloga kako bi se sačuvale zelene površine i bezbjednost mališana podigla na najveći nivo.

Adžić naglašava da će  ispod gumenih podloga bitik postavljen  šljunak.

„ Igralište je  namjenjeno mališanima uzrasta od šest do 12 godina. Realizacijom ovog projekta  u mnogome ćemo uljepšati grad i obogatiti ponudu zabave za naše najmlađe sugrađane“, jasanje Adžić.

Vrijendost igrališta u centru grada je 50.000 eura, a finasira ga Ministarstvo finasija.  Sav novac koji je dodjeljen aplikantima projekta, Sekretarijatu za uređenje prostora i NVO Fors Montenegro kroz kampanju „Budi odgovoran“ biće , kako ističe Adžić, potrošeno za kvalitene dječije igračke.

Projekat izgradnje igrališta za djecu kandidovala ja NVO Fors Montenegro, a izabrana je od strane građana. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapšeno je još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina (UPC), zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene, saopšteno je iz Tužilaštva.
Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.