Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Novo lice drevnog Onogošta”: Pozvali građane u obilazak Bedema

Poster/ NVO “Pro futuro”
 • Autor onogost.me
 • 07.10.2023. u 08:55
Nevladina organizacija (NVO) „Pro futuro“ pozvala je građane da danas u 11 časova prošetaju tvrđavom Bedem i uvjere su u rezultate njihovog četrnaestodnevnog volonterskog rada.

Volonterske akcije su sproveli u okiru projekta povodom obilježavanja Dana evropske baštine 2023.

„Biće to sjajna prilika za vidjeti tvrđavu onakvu kakva ona stvarno jeste u ovom trenutku, “ogoljena” od uklonjenog rastinja, trnja, korova, lijana, bršljana, jako štetnih za zidine. Ono što je posebno važno istaći kao rezultat našeg rada jeste upravo ta slika koja će se dobiti o stanju u kakvom se tvrđava sa njenim okruženjem trenutno nalazi, što je ujedno dobra prilika za arheologe i struku da konstatuje trenutno stanje u kome se nalaze zidine kao osnova za dalje planove o rekonstrukciji ugroženih lokaliteta unutar tvrđave”, kazao je direktor NVO „Pro futuro“ Petar Šundić.

On je poručio da tvrđava treba da postane sabirni centar, zaštićena, osvijetljena, očuvana, da se postepeno obnavljaju pojedini lokaliteti unutar nje.

„Paralelno sa tim da svi zajedno i udruženo radimo na iznalaženju najboljeg i održivog rješenje za njenu funkcionalnost, valorizaciju, za sadržaje, programe koji će biti magnet za privlačenje posjetilaca. Na taj način, otvorićemo prostor za nova radna mjesta toliko potrebna mladim ljudima”, kazao je Šundić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci