Novogodišnji bazar u nikšićkoj gimnaziji: Kolači, suveniri, novogodišnji ukrasi…

20171226_121648
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 26.12.2017. u 12:23

Likovna radionica i Đački parlament Gimnazije „Stojan Cerović“ danas su organizovali Novogodišnji bazar humanitarnog karaktera.

Timskim, ali i pojedinačnim radom uspjeli su da naprave mnoštvo raznih proizvoda, pa se tako na štandovima postavljenim u holu te škole danas mogu naći novogodišnji ukrasi, brojni suveniri od raznih materijala poput gline, stakla, plastike, kartona, vunice i slično.

Nijesu izostali ni kolači koje su u domaćoj radinosti napravile učenice te škole, uprkos brojnim obavezama koje donosi kraj polugodišta.

„Naši učenici su današnjom akcijom pokazali da prepoznaju značaj humanosti, solidarnosti i saosećajnosti u društvu u kome žive. Takođe, shodno predstojećim novogodišnjim praznicima, svjesni smo da pojedinci iz našeg društva nemaju sreću da praznike provedu u porodičnoj atmosferi i ambijentu te im stoga mi pružamo ruku pomoći i podrške u ovom trenutku“, kazala je Marija Lazarević, profesorica likovne umjetnosti u Gimnaziji „Stojan Cerović“.

Za kraj je dodala i da će sredstva koja sakupe prilikom bazara biti opredijeljena isključivo u humanitarne svrhe u saradnji sa Crvenim krstom Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.