Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NVO MediaTeam: Na mjestu divlje deponije nastaje eko-park

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 05.07.2024. u 11:13
U sklopu realizacije projekta "Neka bude čisto, da vozim sigurno" NVO MediaTeam organizovala je ekološku akciju na lokalitetu Majdan na Lukovu. 

"Postavili smo putokaz, eko-klupe, info-tablu i posadili 11 stabala čempresa lejlandi", rekao je Duško Marković, izvršni direktor NVO MediaTeam, i dodao da je to bila završna aktivnost projekta.

Na istom mjestu ranije se nalazila divlja deponija, a sada dobija potpuno drugačiji izgled, što je jedan od koraka ka stvaranju eko-zone.

"Prostor nekadašnje divlje deponije oplemenjen je stablima čempresa pa je sada pretvoren u eko-park i dobija obrise buduće eko-zone", naveo je Marković.

Kako je istakao, akciji se odazvao veliki broj volontera, predstavnika NVO i lokalne samouprave.

"U akciji pošumljavanja učestvovali su Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj i Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Turistička organizacija Nikšić, Ozon, DMEN, Eko-zona Aluge, Kancelarija Nikšić – evropska prestonica kulture 2030, Mreža za ruralni razvoj Crne Gore, NVO Zelene staze, NVO Agro-eko Lukovo, NVO Romsko srce i NVO MediaTeam kao organizator današnjeg događaja. Posadili smo 11 čempresa i okupili predstavnike 11 institucija i nevladinih organizacija. Neka to bude simbolika, koja će rezultirati stvaranjem eko-zone na Lukovu", rekao je on nakon akcije.

Akcija u okviru projekta "Neka bude čisto, da vozim sigurno" podržana je od Ministarstva saobraćaja i pomorstva Vlade Crne Gore, lokalne samouprave i Turističke organizacije Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.