Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Akcijom čišćenja do formiranja eko-zone na Lukovu

NVO MediaTeam
 • Autor onogost.me
 • 07.06.2024. u 08:09
Nevladina organizacija MediaTeam organizovala je akciju čišćenja i uređenja Starog majdana na Lukovu, gdje, kako su najavili, planiraju formiranje eko-zone

''Sa ovog lokaliteta uklonjena je velika količina granja, trave, šuta i drugog otpada'', rekli su iz NVO MediaTeam i dodali da su na taj način dali doprinos obilježavanju 5. juna Svjetskog dana zaštite životne sredine.

Akcija je okupila mještane i volontere organizacije, a realizovana je u okviru projekta ''Neka bude čisto – da vozim sigurno!'' čiji je cilj formiranje zelene ekološke zone.

''Ovim projektom želimo da, uz implementaciju mjera tehničke i biološke rekultivacije, a u koordinaciji sa metodologijom i stručnim nalazom nadležnih službi, doprinesemo očuvanju biodiverziteta i  spriječimo dalje nepropisno odlaganje otpada na ovom prostoru'', objasnili su iz MediaTeam-a.

Kako su naveli, akcija čišćenja i uređenja na Starom majdanu  je samo jedna od aktivnosti projekta koji sprovode.

''Na ovom lokalitetu postavićemo informacione table sa mjerama upozorenja u cilju  veće bezbjednosti u saobraćaju, smjerokaz i dvije klupe za odmor u prostoru buduće zelene ekološke zone, koje će pružiti ambijentalni ugođaj mještanima i mnogobrojnim turistima koji prolaze ovuda na putu ka Vučju. U planu je i tribina sa građanima o značaju zaštite životne sredine i promovisanje zdravih stilova života i veće bezbjednosti u saobraćaju kroz apel građanima da više koriste  bicikla u svakodnevoj vožnji'', najavljuju iz ove nevladine organizacije.

Projekat "Neka bude čisto - da vozim sigurno!" podržalo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva  Vlade Crne Gore na konkursu za nevladine organizacije o zaštiti životne sredine u saobraćaju, a realizuje se uz podršku Turističke organizacije opštine Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.
  Vučje bilježi dobru posjećenost kako domaćih tako i posjetioca iz inostranstva. I pored brojih izazova, koji otežavaju poslovanje prije svega loša putna infrastruktura, u Turističkom centru trude se da obogate ponudu i zadrže goste.
  Prvi dio priprema Juventusa je odrađen, drugi će odraditi u Njemačkoj, a među 26 putnika našao se i crnogorski biser Vasilije Adžić.