Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NVO Pandurica: Ukoliko se požar ne ugasi do sljedeće sedmice, blokiraćemo deponiju Mislov do

185625668_5062520650431581_1171996769507729231_n_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.06.2021. u 10:16

Povodom požara na deponiji Mislov do, koja se nalazi na šest kilometara od centra Nikšića, nakon više nevladinih organizacija, reagovala je i NVO Pandurica.

“Ukoliko se požar na deponiji koji je aktivan mjesecima unazad ne ugasi do sledeće sedmice, mi ćemo blokirati deponiju i dovoz smeća u Mislov do, jer je ovakvo stanje neizdrživo", kazao je Nikola Cicmil, direktor pomenute NVO.

Podsjetimo, deponija je na godišnjem nivou primala oko 20.000 tona otpada različite vrste koji nije razdvajan ni po jednom kriterijumu.

Kako je za naš portal kazao ranije v.d. direktor Komunalnog preduzeća Sava Lazarević, požari su nerijetka pojava na deponijama kakva je Mislov do.

“To su takve deponije. Nije to samo slučaj kod nas, već sve takve deponije funkcionišu na takav način, dolazi do takvih stvari, do požara. Dok se ne uradi reciklažni centar, moraćemo se još neko vrijeme sretati s ovim problemom”, kazao je on tada.

Sindikalne organizacije Službe zaštite Nikšić ranije je navela da oni kao Služba nemaju rješenje za ovaj ogromni proble, te da je požar na deponiji Mislov do nemoguće ugasiti vodom.

“Deponiju Mislov do je, iz ugla naše struke, nemoguće ugasiti vodom kako to svi naši sugrađani misle. Struka čak daje preporuke da se voda kao sredstvo za gašenje i izbjegava, jer dodatno može pospješiti razvoju opasnih gasova i proširenju požara. Svjesni opasnosti koje nas vrebaju i uzaludnosti zalivanja vodom, obavještavamo naše sugrađane da su vatrogasci - spasioci danonoćno aktivni na deponiji ali da mi kao Služba nemamo rješenje za ovaj ogromni problem. Nažalost”, navodi se u njihovom tadašnjem saopštenju.

Predsjednik opštine Marko Kovačević takođe je ranije kazao da za Mislov do ima više zainteresovanih kompanija, a da će oni izabrati ponudu koja bude najbolja.

Takođe je dodao da je sa ministarskom odbrane Oliverom Injac dogovorio da Vojska reaguje u slučaju da se požar proširi.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci