Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

NVU „Putevima predaka“: O reciklaži u OŠ „Mileva Lajović-Lalatović“

NVU Putevima predaka
 • Autor onogost.me
 • 08.06.2024. u 10:45
Nevladino udruženje „Putevima predaka“ započelo je realizaciju projekta ’’Recikliraj otpad, uredi grad’’ u Osnovnoj školi “Mileva Lajović-Lalatović” akcijom čišćenja dvorišta, prikupljanja plastike i predavanjem o cirkularnoj ekonomiji, a istog dana posađeno je šest kedrova.

''Cilj je da kroz realizaciju projekta edukujemo osnovce, ali i cijelu lokalnu javnost o osnovnim principima cirkularne ekonomije i kako reciklirani materijal može postati itekako važna sirovina za dobijanje modernih komada mobilijara za javne površine. Postavljene su tri klupe od recikliranog materijala u dvorištu škole. Šest sadnica kedra oplemenile su prostor dvorišta, a značaj svakog novog stabla u urbanom dijelu je višestruko koristan'', naveli su na Facebook stranici Udruženja.

Nakon aktivnosti u dvorištu, učenici su u multimedijalnoj sali škole slušali predavanje na temu ,,Cirkularna ekonomija", koje održala Nada Jaredić.

''Imali su priliku da čuju o prednosti korišćenja plastike za sirovinu, odnosno kako od otpada napraviti novi proizvod, a sam primjer toga su klupe od reciklirane plastike'', naveli su iz NVU Putevima predaka.

Dan u školi “Mileva Lajović Lalatović” završio se druženjem sa članovima ekološke sekcije.

''Članovi našeg udruženja na poziv ekološke sekcije imali su priliku obići školu i boraviti u prijatnom ambijentu ,,Eko-kutka" pri čemu je dogovorena nova saradnja i razmijenjene ideje i iskustva'', stoji u objavi nakon završene aktivnosti.

Projekat “Recikliraj otpad, uredi grad!” finansiran je od strane francuskog Ministarstva za evropske i spoljne poslove, Ambasade Francuske u Crnoj Gori, Cleanup Montenegro mreže, Agenciju za zaštitu životne sredine i koordinatora projekta - NVO Zero Waste Montenegro.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Radi li Simo domar istaaaaa?Dje idu te pare koja djeca daju?Mreza nema…nije okreceno..dje su te pare Simooooo?

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U Crnoj Gori danas se očekuju visoke temperature i pojačana frekvencija vozila na važnim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.