Obilježen Dan škole „Ratko Žarić“: Uručena 31 diploma „Luča“

image-0-02-04-d91509de3bc44da35900f4b8c6d44d2952b8ca0b12dbfc353794fc27215b9885-v
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 01.06.2018. u 09:42

Uručenjem diplome „Luča“ onima koji su u proteklih devet godina vrijedno učili i primjerno se ponašali i polaganjem cvijeća na bistu istaknutog revolucionara Ratka Žarića, škola koja po njemu nosi ime danas je proslavila 140 godina rada i 59 godina od dobijanja današnjeg imena.

Roditelje, svoje kolege i polumaturante je tom prilikom pozdravio direktor škole Vlastimir Medojević, dodavši da nema nagrade, priznanja i diplome koju ova ustanova ne posjeduje.

„Ono što je najveće bogatstvo škole i što joj donosi ugled u gradu i šire jeste marljiv i uporan rad učenika i njihovih nastavnika. Bivši učenici škole su istaknuti naučni radnici, vrhunski sportisti i ugledni građani. Ovi uspjesi škole su veliko priznanje nastavnicima, zato smo posebno ponosni na stručnost i kvalitet nastavnog kadra“, ponosno je istakao Medojević.

I ove godine su, kako je kazao, učenici škole, sa izvanrednim rezultatima na raznim takmičenjima, učinili da i ova školska godina bude posebna.

„Kao i prethodnih godina i ove godine ispraćamo jednu sjajnu generaciju polumaturanata koji su svojim ponašanjem u školi i marljivim učenjem kroz devetogodišnje školovanje, kao i na polumaturskoj ekskurziji, očuvali ugled i dostojanstvo naše škole. To je generacija sa ogromnom energijom koju krasi ljepota, pamet i mladost“, dodao je on poželivši polumaturantima puno uspjeha u daljem školovanju kao i u životu, te da kao i do sada uvijek slijede put uspjeha i napretka.

A za svoj rad i trud diplomu „Luča“ danas je dobio 31 učenik i to: Delibašić Isidora, Đukanović   Sanja,Đurković Đorđije, Kovač Mina, Bulajić Nina, Bulatović Jelena, Đurđevac Anja, Karadžić Aleksa, Kodžulović Ksenija, Mirković Ljubica, Mirković Mikica, Piljević Ksenija, Potpara Magdalena,Tanjević Pavle, Barović Anja, Bjelica Nađa, Cmiljić Luka, Delić Mija, Grubač Vladana, Milović Arsenije, Milović Jovana, Šljivančanin Mirna, Španjević Dalibor, Delić Andrea, Kadić Rajka, Kontić Kristina, Korać Milutin, Marojević Nataša, Mićović Milica, Popović Jovana i Vuković Jovan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.