Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
07:44
25.3.2020.

Od danas po 50 eura za najugroženije

Penzioneri sa najnižim primanjem i korisnici materijalnog obezbjeđenja porodica od danas dobijaju jednokratnu novčanu pomoć od po 50 eura.


Pomoć je obezbijedila Vlada Crne Gore u okviru mjera sa ciljem olakšanja života građana u vrijeme pandemije koronavirusa.

Isplata jednokratne pomoći za penzionere izvršiće se na isti način kao što se isplaćuju njihove penzije.

Iz Fonda PIO obavještavaju korisnike prava iz penzijhskog i invalidskog osiguranja, da će Fond PIO izvršiti odlaganje otplata kredita na osnovu spiskova penzionera koje su im dostavile poslovne banke i mikrofinansijske institucije sa naznačenim vremenom trajanja odlaganja otplate kredita.

Skreću pažnju korisnicima da po pitanju odlaganja otplate kredita nemaju obavezu da dolaze u Fond PIO, već da se za sve informacije obrate putem telefona ili maila.

Broj Područne jedinice Nikšić je 040/242-453, a mail [email protected].

Isplata jednokratne novčane pomoći od 50 eura korisnicima materijalnog obezbjeđenja porodice takođe će početi danas, saopšteno je iz Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

Isplata jednokratne pomoći izvršiće se, kako navode, preko Pošte Crne Gore sa dostavom na kućnu adresu.

"I ovim putem još jednom apelujemo na građane da ostanu u svojim domovima i tako zaštite sebe i duge", poručuju iz Ministarstva.

Jednokratnu novčanu pomoć od 50 eura dobiće 8.583 korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:32
  5.4.2020.

  Redovne konferencije za medije Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti od sjutra će se održavati svakog radnog dana u 17 časova, uz direktan TV prenos, umjesto dosadašnjih dviju konferencija za medije dnevno, odlučilo je NKT.

 • 20:17
  5.4.2020.

  U okviru kampanje Instituta za javno zdravlje #OstaniDoma, Ministarstvo prosvjete se pridružilo akciji #IgrajSeDoma, koju su pokrenuli UNICEF i Udruženje Roditelji, i pozvalo vaspitače iz predškolskih ustanova širom zemlje da im preko društvenih mreža šalju kratke video-snimke raznih igara s djecom predškolskog uzrasta ili ih objavljuju na svojim društvenim mrežama koristeći #IgrajSeDoma i tagujući UNICEF Crna Gora, Ministarstvo prosvjete i Udruženje Roditelji (Roditelji. Me).

 • 18:52
  5.4.2020.

  Privremenim Vladinim mjerama  za zaštitu građana od koronavirusa zabranjeno je kretanje vikendom od 13h do 5h. 

 • 17:30
  5.4.2020.

  U cilju pružanja odgovora na globalnu pandemiju, Centralno Evropska Inicijativa (CEI) je pokrenula vanredni poziv za dostavljanje prijedloga projekata na temu virusa COVID-19.