Autor: onogost.me
Foto: Komunalna policija
10:39
26.11.2021.

Od danas sankcije za vozače koji parkiraju svoja vozila suprotno signalizaciji

U periodu od sedam dana, kada je počela lokalna akcija “Parking”, ostavljeno je 600 upozorenja, tako da od danas pa do kraja akcije će se pristupiti sankcionisanju svih vozača koji parkiraju svoje vozilo suprotno horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji, saopšteno je iz nikšićke Komunalne policije.


Lokalna akcija “Parking” se u prvih sedam dana sprovodila preventivno - služebenici Komunalne policije, na onim vozilima koja su bila parkirana suprotno oznakama na kolovozu, ostavljali su ispod brisača vjetrobranskog stakla pisano upozorenje vozaču da je vozilo parkirano nepropisno i da je dužan da poštuje horizontalnu signalizaciju.

"Prije sve želimo da istaknemo da je preventivni rad Komunalne policije imao znatan efekat, to jeste da se da na Trgu slobode i ulicama: Karađorđevoj, Novice Cerovića, Manastirskoj, Novaka Ramova, Lazara Sočice i Ulici Josipa Sladea umnogome poštuje opštinska odluka o parkiranju, a shodno tome želimo da se zahvalimo našim sugrađanima, kao i više puta do sada na izuzetnoj saradnji i kooperativnosti da naš grad učinimo ljepšim i komunalni red zadovoljavajućim", navodi se u saopštenju koje potpisuje načelnik Komunalne policije Nikšić Novica Milović.

Kako je podsjetio, službenici Komunale policije Opštine Nikšić sprovode lokalnu akciju „Parking“ do 29. decembra.

"Akcija se izvodi u cilju poboljšanje stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja i podizanje saobraćajne kulture na viši nivo, odnosno stvaranje neophodnih preduslova za normalno i bezbjedno odvijanje saobraćaja, kao i potpunu bezbjednost svih učesnika u drumskom saobraćaju, uz poštovanje i primjenu odredaba opštinske Odluke o javnim parkiralištima na teritoriji Opštine Nikšić, broj 053/19 od 27.12.2019. godine, odnosno stvaranje uslova za nesmetano kretanje pješaka i vozila", dodao je Milović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:50
  17.1.2022.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:31
  17.1.2022.

  Dva beživotna tijela, djevojke rođene 1994. godine i muškarca rođenog 1988. godine izvučena su iz Slanog jezera, kod Vrtačke brane, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

 • 13:05
  17.1.2022.

  Sjutra pa sve do kraja 2022. godine, Komunalna policija će, u zajedništvu i saradnji civilnim sektorom koji se bavi zaštitom dobrobiti životinja na teritoriji opštine Nikšić, sa kojim je već sprovedeno više zajedničkih aktivnosti u slučajevima kršenja odredbi Odluke o držanju kućnih ljubimaca, sprovoditi akciju “Čitač”.

 • 09:48
  17.1.2022.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a vidljivost je dobra, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).