Od danas ulaznice za nacionalne parkove dostupne i online

NPCG/Facebook
 • Autor onogost.me
 • 05.07.2023. u 22:23
Ljubitelji prirode i nacionalnih parkova od danas mogu online kupiti dnevne ulaznice za nacionalne parkove Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero, Lovćen, Prokletije i Botaničku baštu Dulovine u Kolašinu.

Online je dostupna i kupovina godišnje karte po cijeni od 13,5 eura, a uz koju svi zainteresovani mogu neograničen broj puta posjetiti svih pet parkova i baštu tokom kalendarske godine.

“Online kupovina ulaznice moguća je na linku https://nparkovi.me/online-ulaznice/, a posjetioci će ulaznicu kupljenu na taj način moći da daju na uvid i sa svog mobilnog telefona”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa svjetskim trendovima i kroz razmjenu znanja i iskustava sa drugim zaštićenim područjima, menadžment Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore od početka ove godine predano radi na kreiranju novih usluga i sadržaja u parkovima u cilju zaštite i promocije najvrijednijih prostora države.

“Nacionalni parkovi Crne Gore postali su i dio Biologer zajednice – online baze podataka o biodiverzitetu. Svi ljubitelji prirode mogu kroz jedinstvenu Biologer aplikaciju www.biologer.me da učestvuju u prikupljanju podataka sa terena i monitoringu biodiverziteta”, rekli us iz NPCG.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.