Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Od sljedeće godine za prvake nastava na engleskom

Miloš Vuković
  • Autor onogost.me
  • 04.09.2016. u 06:32

Ministarstvo prosvjete planira da od školske 2017/2018. godine organizuje nastavu na engleskom jeziku za prvake zbog čega su, kako je rekao ministar Predrag Bošković za Pobjedu, pozvali nastavnike i profesore razredne nastave koji znaju taj jezik da se prijave na poziv koji je trajao do 1. septembra.

Jedna od novina na koju su se odlučili u crnogorskom obrazovnom sistemu, a vezana je za projekat reforme engleskogjezika koji se realizuje je i pilot projekat koji, kako ističe Bošković, planirajuda realizujemo od školske 2017/2018. godine kada će započeti izvođenje nastave na engleskom jeziku za učenike prvograzreda. 

” Cijeneći međunarodne standarde koji kao jednu od osam ključ- nih kompetencija ističu „sposobnost komuniciranja na stranom jeziku“, potrebu unapređenja postignuća učenika prema ključnim kompetencijama utemeljenim na primjenjivim i praktičnim znanjima opredijelilismo se za realizaciju ovog projekta. Nakon utvrđivanja nivoa i stepena znanja engleskog jezika nastavnika i profesora razredne nastave, organizovaće se i dodatna obuka u cilju unapređenja njihovog znanja i vještina i tada će se znati u kojoj školi ili školama će se realizovati ovaj projekat. Ono što me raduje jestečinjenica da su za realizacijuprojekta zainteresovani prosvjetniradnici, ali i roditelji.Svakako da moramo i pratimo trendove, ali i osavremenjavamo način rada u obrazovno-vaspitnim ustanovama i uvodimo novinekoje će učenicima omogućiti lakši pristup tržištu rada i većukonkurentnost.Tako smo od ove godine uveli ičetiri nova odjeljenja u podgoričkoj gimnaziji i to Opšta gimnazijasa nastavom na engleskomjeziku iz predmeta fizika, biologija i istorija, Odjeljenje matematičke gimnazije, Odjeljenje filološke gimnazije i Odjeljenje sportske gimnazije, s ciljem da novi koncept omogući talentovanim učenicima sticanje znanja i vještina za postizanje što boljih rezultata tokom studiranja, ali i mladim perspektivnim Raduje činjenica da su za realizaciju ovog projekta zainteresovani prosvjetni radnici, ali i roditelji”, rekao je Bošković

CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.