Odluka o odlaganju popisa objavljena u Službenom listu

 • Autor onogost.me
 • 31.10.2023. u 22:10
Odluka Vlade Crne Gore o odlaganju popisa za 30. novembar objavljena je u Službenom listu Crne Gore.

“Na osnovu člana 2. Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova („Službeni list CG”. broj 140/22), Vlada Crne Gore, na sjednici od 31. oktobra 2023. godine, donijela je Uredbu o izmjeni uredbe o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog monemnta popisa. Članom 1. u Uredbi o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa („Službeni list CG”, broj 25/23) u članu 2 stav 1 riječi: “od 1. do 15. novembra 2023. godine” zamjenjuju se riječima: “od 30. novembra do 15. decembra 2023. godine” , navodi se u Službenom listu.

Prema Članu 2. uredba stupa na snagu danom objavljivanja u „Službenom listu Crne Gore“.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore donijela je odluku o odlaganju popisa za 30. novembar.

“Odlaganje ne iziskuje nikakve dodatne troškove i to neće predstavljati nikakav problem za finansije naše države”, kazao je nakon konstitutivne sjednice Vlade premijer Milojko Spajić.

On je kazao da će u tom periodu biti ispravljeni svi nedostaci koji budu uočeni kao i da će uključiti predstavnike opozicije u popisne komisije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.