Odobrena dva dodatna ispitna roka studentima specijalističkih studija

filozofski_fakultet_ucg
UCG
 • Autor onogost.me
 • 23.09.2022. u 14:23
Na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore kojom je predsjedavao rektor prof. dr Vladimir Božović, na dopunski zahtjev Studentskog parlamenta UCG, odobrena su dva apsolventska roka za studente specijalističkih studija kojima je do završetka ovog nivoa studija ostao jedan nepoložen i/ili neprijavljen predmet.

Kako je saopšteno sa Univerziteta, dodatni ispitni rokovi će se organizovati 27. septembra i 3. oktobra 2022. godine.

“Prijava ispita u I roku izvršiće se 26, a u II roku 30. septembra, dok će se verifikacija ocjena na vijećima za I rok izvršiti zaključno sa 28. septembrom, a za drugi zaključno sa 4. oktobrom”, navodi se u saopštenju.

Izdavanje uvjerenja o završenim postdiplomskim specijalističkim studijama za I dodatni ispitni rok vršiće se 29. septembra, dok će za II biti izvršena 5. oktobra.

“U cilju optimizacije nastavnog procesa, smanjenja troškova i što bolje pokrivenosti nastave sopstvenim kadrom i kandidatima prijavljenim na Oglas iz Crne Gore, Senat Univerziteta Crne Gore usvojio je prijedloge za angažovanje u nastavi za studijsku 2022/2023 godinu, po Javnom (Eksternom) oglasu Univerziteta Crne Gore od 12. jula 2022. godine”, zaključuje se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
  Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
  Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.