Održan saobraćajni čas za osnovce iz Grahova i Vilusa

slika_10
ALFA Centar
  • Autor onogost.me
  • 25.12.2015. u 14:39

Predstavnici ALFA Centra i službenici odjeljenja granične policije Centra bezbjednosti Nikšić, danas su posjetili osnovne škole „Pavle Kovačevič“ u Grahovu i   „Braća Bulajić“ u Vilusima. 

Kako stoji u saopštenju ALFA Centra, tom prilikom učenicima su predstavljena osnovna pravila ponašanja u saobraćaju i prezentovana im je oprema koju upotrebljava Granična policija. Tako su, ističu, osnovci saznali i ovladali upotrebom opto-elektronske opreme, vožnjom u  ATV vozilu, a prikazana im je vježba koju su izveli pripadnici Granične policije koristeći obučene pse. Vježba se odnosila na pravilno reagovanje i koordinaciju lokalnog stanovništva i Granične policije u slučajevima ilegalnog prelaska granice.

„Drago nam je da smo imali priliku da posjetimo i škole u graničnim područjima, jer se kroz  redovne aktivnosti edukacije djece školskog uzrasta o bezbjednosti saobraćaja trudimo da uključimo djecu iz svih područja. Smatram da je današnja aktivnost bila jako zanimljiva i da su djeca stekla mnogo novih znanja, te će se ALFA Centar i u budućnosti rado odazivati na ovakve i slične akcije“,  rekla je Nada Radović, koordinator programa bezbjednosti saobraćaja u ALFA Centru.

Predrag Knežević komandir Granične policije, odjeljenje granične bezbjednosti Nikšić, kazao je da je ovo samo jedna od aktivnosti koju sprovodi Granična policija za pomoć lokalnom stanovništvu.

„Ovo je samo jedna od aktivnosti koju sprovodi Granična policija za pomoć lokalnom stanovništvu. Do sada smo imali veliki broj različitih projekata, gdje su rješavani infrastrukturni i socijalno-imovni problemi, organizovane akcije davanja krvi, prevoženje bolesnika u vremenskim nepogodama, a u saradnji sa Crvenim krstom uručivana je materijalna pomoć najugroženijima“, kazao je Knežević i dodao da u ovom graničnom području redovno obilaze domaćinstva i  imaju stalni kontakt sa stanovništvom.

Na kraju druženja učenicima su uručeni novogodišnji pokloni koje je obezbjedila Granična policija.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.