Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

ODT Nikšić odredilo pritvor turskom državljaninu zbog utaje poreza

lisice-hapsenje_419914345-1000x555
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 17.05.2024. u 12:58
Državljaninu Turske O.A je, na predlog državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Nikšiću, određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio produženo krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

"Osnovano se sumnja da su O.A, kao odgovorna osoba u preduzeću TG, i ta firma, u više navrata tokom 2022. i prošle godine, u namjeri da izbjegnu plaćanje poreza, dali lažne podatke, kao i da nijesu prijavili činjenice koje su od uticaja na utvrđivanje poreske obaveze", navodi se u saopštenju ODT Nikšić.

Iz Uprave policije su saopštili da je O.A, kao vlasnik, odgovorna osoba i izvršni direktor u tom preduzeću, tokom 2022. i prošle godine, u namjeri da potpuno ili djelimično izbjegne plaćanje poreza, doprinosa i drugih propisanih dažbina, dao lažne podatke o zakonito stečenim prihodima, prijavljujući rashode za koje u knjigovodstvu preduzeća ne postoji dokumentacija koja bi pravdala iste.

"Nadalje, podižući novac u gotovini kod banke nalogom za podizanje gotovine, bez dokumentacije o korišćenju sredstava, neprijavljujući porez po odbitku na isplate izvršene po osnovu zajma – pozajmice, a i bez potpune dokumentacije po osnovu istog, koristeći ulazni PDV bez validne dokumentacije, na koji način je i prikrio podatke koji se odnose na utvrđivanje navedenih obaveza, čime je nanesena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 61,25 hiljada EUR", navodi se u saopštenju.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crna Gora je ispunila standarde Istanbulske konvencije kada je riječ o smještajnim kapacitetima u skloništima za žrtve porodičnog nasilja, piše u dokumentu „Prijedlog I Priloga Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori 2024“, koji se odnosi na period od 15. aprila 2023. do 1. aprila 2024.
  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.