Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Odustali od protesta: Romi i Egipćani se dogovorili sa Elektroprivredom

d1_2
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.02.2016. u 12:51

Nakon skoro dvije sedmice, dvadesetak porodica romske i egipćanske populacije pod Trebjesom, dobiće struju nakon što su im iz EPCG obećali da će ih narednih dana priključiti na dsitributivnu mrežu.

Iz Elektroprivrede su  ih 25. januara isključili sa elektrodistributivne mreže zato što su objekti u kojima žive nelegalno izgrađeni.

Iako su im prošle sedmice iz EPCG kazali da su ih morali isključiti kao nelegalne potrošače, a zatim ih uputili da pribave  iz Opštine dokumentaciju o legalizaciji, juče su, kako kaže Ismet Kurti, i bez toga uspjeli da nađu dogovor sa rukovodstvom nacionalne energetske kompanije.

“Bili smo na sastanku kod direktora, i sa njim smo razgovarali. Bio je u našem naselju službenik EPCG , on je pregledao stanje, ko ima strujomjere i slično. Samo nam treba papir o ispravnim instalacijama, i oni su nam obećali da će nam upaliti struju i da ćemo postati legalni potrošači, iako su objektima u kojima živimo nelegalno sagrađeni. Nadamo se da će se i to završiti”, kazao je Kurti.

Iz EPCG su za portal Onogošt potvrdili da je nelegalnim potrošačima pojašnjena procedura oko priključenja na distributivnu mrežu, te da su pojedini već ušli u proceduru oko dobijanja potrebnih atesta.

"Mi ćemo sa naše strane koliko je moguće ubrzati proceduru", saopšteno je iz PR službe EPCG.

Time su porodice odustale i od najavljenog protesta ispred zgrade opštine Nikšić, gdje su takođe planirale da traže pomoć za rješavanje nastale situacije.

Kurti kaže da se nada da će struju dobiti u nekoliko narednih dana.

“Mi ćemo popisati ugovor sa njima, vezano i za dosadašnji dug za struju, a naredno da regularno plaćamo“, kaže Kurti. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci