Omladinski klub poziva građane: Akcija za ljepši izgled zajednice

2
Omladinski klub Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 15.08.2017. u 11:41

Omladinski klub Nikšić pokrenuo je program kojim poziva sve zainteresovane građane, institucije, škole, organizacije, mjesne zajednice da predlože aktivnosti i lokacije za ljepši izgled zajednice.

Sve zainteresovani mogu da predlože šta je to neophodno urediti, popraviti, obogatiti u našem gradu, a i da se aktivno uključe u rešavanje istih.

„Građani, institucije, mjesne zajednice, škole, skupštine stanara, NVO, mogu do 30. avgusta 2017. godine da predlažu aktivnosti poput pošumljavanja, postavljanja dječjih igrališta, klupa za odrasle, street workout-a, farbanje pješačkih prelaza, ukljanjanje grafita sa fasada zgrada, obnavljanje sportskog mobilijara u dvorištima škola i drugim sportskim terenima i poligonima, kao i brojne druge aktivnosti koje prepoznaju kao bitne za ljepši izgled našeg grada i veći komfor i bezbjednost građana“, naveli su iz Omladinskog kluba.

Članovi OASIS tima će obići predložene lokacije, snimiti uslove na terenu, razgovarati sa građanima o njihovoj spremnosti da se uključe i na kraju odabrati minimum tri akcije, nakon čega će se za odabrane raditi na mapiranju resursa, pribavljanju potrebnih dozvola, kupovini i obezbjeđivanju potrebnog materijala, animiranju građana, promociji i slično.

Sve predloge sa opisom i fotografijama je potrebno poslati na mejl [email protected] ili pozvati na 069958118 pa će članovi OASIS tima, objašnjavaju, fotografisati predložene lokacije ukoliko građani nijesu u mogućnosti da to samostalno urade.

„Omladinski klub Nikšić je u proteklih par dana radio pilot program sa uređenjem česme u Ulici Narodnih heroja gdje je zainteresovanost društva i medija bila na zadovoljavajuća a reakcija institucija pozitivna, što nas ohrabruje da ćemo nastaviti pozitivan trend uređenja zajednice u kojoj svi živimo“, podsjećaju oni.

Aktivnosti su podržane od strane Fonda za aktivno građanstvo kroz program Građanska akcija.

OASIS metodologija nastala je u Brazilu, a članovi Omladinskog kluba Nikšić su imali priliku da o istoj uče od licenciranih trenera iz Holandije i svoje znanje će uskoro na organizovanim treninzima prenijeti zainteresovanim mladim ljudima grada pod Trebjesom.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.