Oprez: Jak vjetar i snijeg otežavaju saobraćaj na putu Nikšić – Žabljak

kola
Zdravko Žižić
  • Autor onogost.me
  • 22.10.2015. u 18:39

Nikšićanin Zdravko Žižić, obavijestio je našu redakciju da na putu Nikšić – Žabljka bijesni jaka oluja, pogotovo u predjelu kod tunela prema Vojniku.

Pojedini vozači su, kako kaže Zdravko, bili prinuđeni da se zaustave ili vrate, jer jak južni vjetar sa snijegom prilično otežava vožnju, pogotovo automobilima koja nemaju zimske gume pa ne mogu da savladaju veće uspone.

On dodaje da od Šavnika prema tunelu Ivica snijeg takođe otežava saobraćaj, a da je kroz Provaliju ,Javorje i dalje prema Žabljaku snijeg  veći mada je intezitet saobraćaja slab. 

Kako je kazao, ako oluja nastavi ovim intezitetom, plaši se da će put vjerovatno biti teško prohodan. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.
Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.