Opšta bolnica suspendovala doktora specijalistu

bolnica
panoramio.com
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 15:42

Nikšićka Opšta bolnica suspendovala je i pokrenula disciplinski postupak protiv ljekara specijaliste jer je obavljao specijalističke preglede u privatnoj ordinaciji, bez saglasnosti direktora bolnice.

Kako navode iz nikšićke Opšte bolnice, inspekcijskim nadzorom zdravstvenih inspektora Uprave za inspekcijske poslove, utvrđeno da je ljekar obavljao specijalističke preglede u privatnoj ordinaciji, bez saglasnosti direktora bolnice, a prenosi MINA. 

Zaposleni je, navodi se, rješenjem o suspenziji udaljen sa posla, a disciplinskim postupkom utvrdiće se njegova odgovornost.

Iz Opšte bolnice zaključili su da je obavljenje dopunskog rada u drugoj zdravstvenoj ustanovi, bez saglasnosti direktora matične ustanove, shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvenu djelatnost, okarakterisano kao teža povreda radne obaveze.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.