Opšta bolnica suspendovala doktora specijalistu

bolnica
panoramio.com
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 15:42

Nikšićka Opšta bolnica suspendovala je i pokrenula disciplinski postupak protiv ljekara specijaliste jer je obavljao specijalističke preglede u privatnoj ordinaciji, bez saglasnosti direktora bolnice.

Kako navode iz nikšićke Opšte bolnice, inspekcijskim nadzorom zdravstvenih inspektora Uprave za inspekcijske poslove, utvrđeno da je ljekar obavljao specijalističke preglede u privatnoj ordinaciji, bez saglasnosti direktora bolnice, a prenosi MINA. 

Zaposleni je, navodi se, rješenjem o suspenziji udaljen sa posla, a disciplinskim postupkom utvrdiće se njegova odgovornost.

Iz Opšte bolnice zaključili su da je obavljenje dopunskog rada u drugoj zdravstvenoj ustanovi, bez saglasnosti direktora matične ustanove, shodno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti i Granskom kolektivnom ugovoru za zdravstvenu djelatnost, okarakterisano kao teža povreda radne obaveze.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Crnoj Gori sjutra će biti malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima i maksimalnom dnevnom temperaturom do 13 stepeni.
Policijski službenici Sektora za finansijsko obavještajne poslove i Sektora granične policije u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina, sprovode zajedničke pojačane kontrole neprijavljenog prenosa gotovog novca i drugih dragocjenosti preko zakonskog limita za prijavu, a prilikom prelazaka putnika preko državne granice Crne Gore.