Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština će stipendirati 124 studenta

opstina1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2016. u 08:41

Opština Nikšić odobrila je isplatu studentskih stipendija za školsku 2016/2017. godinu.

Kako je saopšteno, obezbjeđene su stipendije za 124 studenta koji su ispunili uslove iz Odluke o dodjeli studentskih stipendija, koju je donijela Skupština opštine Nikšić.

Sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Milan Korać, rekao je da je taj organ u okviru svojih nadležnosti, a na osnovu zahtjeva studenata, donio i uručio pojedinačna Rješenja svim studentima korisnicima studentske stipendije.

”Za razliku od većine drugih opština u Crnoj Gori, naša opština nema ograničenje u broju dodjele stipendija, već svi studenti koji ispunjavaju uslove propisane Odlukom, ostvaruju pravo na stipendiju”, istakao je Korać i napomenuo da se Stipendija dodjeljuje bez obaveze vraćanja.

Stipendije se isplaćuju 10 mjeseci godišnje u visini od 55 eura po jednom studentu mjesečno.

”Opština Nikšić na ovaj način daje značajan doprinos vrednovanju i podsticanju daljeg školovanja, kao i sticanju, unapređivanju i razvijanju znanja, naučno-istraživačke djelatnosti,umjetnosti i kulture u našem gradu”, poručio je Korać.

Sredstva za dodjelu stipendija obezbijeđena su iz budžeta Opštine, a već narednih dana biće isplaćene prve stipendije za ovu školsku godinu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).