Opština: Kandidature za Nagradu oslobođenja Nikšića dostaviti do 3. septembra

logo_niksic1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 20.07.2016. u 06:42

Opština Nikšić raspisala je Odluku o Nagradi oslobođenja Nikšića, kojom je pozvala na dostavljanje predloga za kandidate.

”Pravo predlaganja kandidata za Nagradu imaju građanin, grupe građana, privredna društva, javne službe, nevladine organizacije i drugi subjekti”, navodi se na sajtu Opštine.

Odluka o Nagradi oslobođenja Nikšića objavljena je u Službenom listu RCG-Opštinski propisi”, broj 13/07.

Takođe, navedeno je da se predlozi dostavljaju najkasnije do 3. septembra 2016. godine u pisanoj formi Skupštini opštine Nikšić sa obrazloženjem i dokumentacijom, na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata koji se predlažu za Nagradu.

”U predlogu je potrebno navesti naznaku: za Žiri za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2016.godinu, na adresu Njegoševa 18. Obavještenje o Nagradi biće objavljeno na veb stranici Opštine Nikšić www.niksic.me, Radio Televiziji Nikšić i u dnevnom listu Pobjeda”, stoji na sajtu.

Nagrada oslobođenja Nikšića je oblik javnog priznanja Opštine Nikšić, a dodjeljuje se za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu i djelovanju u svim oblastima ljudskog stvaralaštva kojima se doprinosi razvoju Opštine Nikšić.

Dodjeljuje se svake godine za praznik Opštine -18. septembar, a mogu je dobiti pojedinci i pravna lica sa teritorije Opštine Nikšić, kao i pojedinci koji ne žive na teritoriji Opštine Nikšić, ako njihova ostvarenja imaju poseban značaj za Opštinu.

Nagrada se ne može dodjeljivati za ostvarenje koje je nagrađeno jednom od nagrada utvrđenih Zakonom o državnim nagradama (“Službeni  list RCG”, broj 38/07 i „Službeni list CG“, br. 73/10 i 75/10).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.