Opština Nikšić dodjeljuje nagrade najboljim studentima

nk_drone_studio
dronestudio.me
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2016. u 12:48

Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić pozvao je studente, koji imaju prebivalište na teritoriji opštine, da konkurišu za dodjelu Studentske nagrade u periodu od 1. jula do 1. avgusta.

Iz Sekretarijata saopštavaju da se predlozi dostavljaju Komisiji za dodjelu Studentske nagrade, a pravo predlaganja kandidata imaju studenti i fakulteti.

Ističe se da za nagradu mogu konkurisati studenti, koji su diplomirali do roka predviđenog za predaju dokumenata, u godini u kojoj se nagrada dodjeljuje.

Kako je predviđeno, Studentska nagrada Opštine Nikšić dodjeljuje se za 5 (pet) studenata sa različitih fakulteta ili akademija, što podrazumijeva ostvarenih 240, 300 ili 360 ECTS kredita, zavisno od dužine trajanja studija na fakultetu ili akademiji.

”Nagrada se dodjeljuje za izuzetan uspjeh u studiranju koji podrazumijeva da je student u toku studija položio ispite iz svih predmeta predviđenih nastavnim planom fakulteta ili akademije, sa prosječnom ocjenom koja ne može biti manja od 9,50, kao i osvojenim nagradama na državnim i međunarodnim takmičenjima”, navodi se.

Kada su u pitanju studenti, koji su studije završili van Crne Gore, oni su dužni da dostave nostrifikovan transkript ocjena.

Prema propozicijama, predlozi za nagradu dostavljaju se pismeno, sa obrazloženjem i dokumentacijom o prebivalištu i postignutom uspjehu u studiranju, Komisiji za dodjelu studentske nagrade, preko Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, ul. Njegoševa br. 18.

Dodaje se i da neblagovremeni i nepotpuni predlozi neće biti razmatrani.

Više informacija može se dobiti u Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje – Odjeljenje za obrazovanje, ul. Dragice  Pravice bb, ili na broj telefona  040/243-950. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Glavni odbor (GO) Sindikata prosvjete Crne Gore, kako nezvanično saznaje RTCG, prihvatio je ponudu Vlade pa se tako završava štrajk prosvjetnih radnika.