Opština Nikšić obezbijedila vozilo za besplatan prevoz OSI

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 03.08.2023. u 13:29
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević uručio je vozilo na korišćenje NVO "Mozaik" kako bi se osobe sa invaliditetom lakše snalazile u našem gradu.

Prilikom uručivanja, Kovačević je istakao da je ovo početni korak kojim će Opština Nikšić obezbijediti pristupačni prevoz za osobe sa invaliditetom.

“Mi planiramo da u narednom periodu ovu uslugu unaprijedimo na teritoriji opštine Nikšić. Neka ovo bude početni korak, i u to ime da zajedno radimo na poboljšanju uslova života osoba sa invaliditetom i njihovoj integraciji u naše društvo”, naveo je Kovačević.

Izvršni direktor NVO „Mozaik” Blagoje Šturanović je kazao da je projekat „Pristupačan prevoz”, koji se sprovodi u partnerstvu sa Opštinom nikšić i sa Savezom slijepih, jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje uz podršku Opštine Nikšić.

„Ova vrsta usluge, odnosno prevoza, omogućava osobama sa invaliditetom da obavljaju svoje aktivnosti neometano, da učestvuju u kulturnim, sportskim i drugim sferama života”, naveo je Šturanović.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Jeftin_trik

   Obican PR potez da mu se popravi rejting, a da mu je zaista stalo do osoba sa invaliditetom, bili bi prilagodjeni prilazi opstinskim institucijama.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.