Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Optina obezbijedila prevoz na Festival mladih umjetnika Crne Gore

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2024. u 13:00
Prvo izdanje regionalnog Festivala mladih umjetnika održaće se od 23. do 25. februara u Vojnom hangaru u Zagoriču u Podgorici, u produkciji Udruženja mladih umjetnika Crne Gore. Besplatan prevoz u subotu, 24. februara, iz Nikšića obezbedijela je Opština Nikšić.

“Polazak je ispred Filozofskog fakultet u 20.00 sati, dok je povratak organizovan za 3.00 sata posle ponoći. Svoje mjesto u autobusu besplatno možete rezervisati preko zvanične Insatgram starnice Festivala mladih umjetnika (@festivalmaldihumjetnika)”, saopštili su organizori Festivala.

Festival mladih umjetnika je regionalna manifestacija koja predstavlja široki poligon za umjetničku igru. Prvog dana, 23. februara, očekuje vas predstava „Psihoza u 4.48h”, mladog reditelja Nemanje Mijovića.

“Mijović je u predstavi obradio bitnu temu, kojom i otvaramo festival – pitanje suicida. Koncept predstave navešće nas da, barem tokom njenog izvođenja, budemo prisutni, jedni sa drugima. Zbog velikog interesovanja, ista predstava igraće se i dan kasnije. Nakon prvog izvođenja, nastupiće Lado Rei sa ‘’live electronics” nastupom, i Ana Rs, koja dominira evropskom scenom tehno muzike. U dva sata nakon ponoći, koncert će održati Crnogorski orkestar mladih”, navodi se u saopštenju.

Drugog dana festivala posjetioci će imati priliku da gledaju koreodramu ,,Vrpca’’ autorke i glumice Aleksandre Arizanović, iz Beograda.

Aleksandra i Jelica Arizanović dolaze da u Podgorici, kako kažu, svojom koreodramom sa nama proslave ljubav i život.

Mladi kreativni momci i njihov bend ,,Petrikor’’ iz Podgorice, nudi svom gradu dio rok zvuka koji će krasiti drugu festivalsku noć. A zatim još jedno pojačanje – iz Podgorice stiže od benda ,,Pojačano prisustvo’’. Takodje, tu su i prvi headlineri subotnje noći muzička grupa Kanda,

Kondža i Nebojša i Turbo Trans Turisti koji dolaze iz Beograda.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine