Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Optuženi u predmetu Grahovo na slobodi

visisudzg
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.03.2016. u 17:59

Vanraspravno krivično vijeće Višeg suda u Podgorici uvažilo je žalbu odbrane petoro osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja u aferi "Grahovo", kojima je juče ukinut pritvor i oni će se u daljem postupku braniti sa slobode.

Zbog sumnje da su prodajom državnog zemljišta koje je koristila Zemljoradnička zadruga “Grahovo” nanijeli 10.000.000 eura štete budžetu, početkom februara uhapšeni su advokat Danilo Kovačević iz Nikšića, načelnik Uprave za nekretnine Krsto Nikolić (62), službenica Uprave za nekretnine PJ Nikšić Radica Malović (62), nekadašnji direktor Zemljoradničke zadruge “Grahovo” Milivoje Živković (63), izvršni direktor firme “Grahovo medikal centar” Zdravko Bošković.

Osim njih, lisice na ruke stavljene su i službenicama Zemljoradničke zadruge “Grahovo” Dušanki Živković (53), Ranki Milović (48), Vasiljki Milović (65) i službenici Poreske uprave u Nikšiću Suzani Bulajić (60), ali su one nakon saslušanja u Tužilaštvu puštene da se brane sa slobode.

Zemljište nekadašnje Zemljoradničke zadruge “Grahovo”, čija je površina 5.771.458 kvadratnih metara, prodato je kompaniji “Grahovo medikal centar” 2007. godine za 431.823 eura. Imovina je prodata ruskim investitorima na osnovu odluke skupštine Zemljoradničke zadruge “Grahovo”.

Investitor se ugovorom obavezao da uloži 5.000.000 eura u razvoj, izgradi SPA centar i da 19 zaposlenih nastave da rade, ali planirane investicije nijesu realizovane.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine