Optužni predlozi protiv četiri osobe zbog povrede izbornih prava

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 19.12.2022. u 09:55
Pljevaljsko Osnovno državno tužilastvo (ODT) podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku optužne predloge protiv četiri osobe, i to protiv M. V, M. L, M. A. i B.N.

To je saopštio tužilac i portparol ODT Pljevlja Nataša Bajčeta.

Dva optužna predloga, kako se navodi, podnijeta su protiv M.V. i M.L zbog krivičnih djela – povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju.

Dodaje se da je optužni predlog podnijet i protiv ( M.A.) zbog krivičnog djela – povreda prava glasanja i sprečavanje održavanja glasanja a protiv (B.N.) zbog krivičnog djela – povreda prava glasanja.

“Optuženima M.V. i M.L. se stavlja na teret da su 30. oktobra na biračkom mjestu br. 1 “Sala SO Šavnik” u Šavniku, kao članovi biračkog odbora, na protivpravan način glasača koji je upisan u birački spisak spriječili da glasa, a potom uništili neiskorišćene glasačke listiće i time spriječili održavanje glasanja na tom biračkom mjestu”, navodi se u saopštenju.

Kako je poručeno, optuženom M.A. se stavlja na teret da je 30. oktobra na biračkom mjestu br. 13 “Škola u Donjoj Bijeloj” u Šavniku na protivpravan način spriječio glasača koji je upisan u birački spisak da glasa i time na protivpravan način spriječio održavanje glasanja na tom biračkom mjestu.

Optuzenom B.N. stavlja se, kako je saopšteno, na teret da je 23. oktobra na biračkom mjestu br.13” Škola u Donjoj Bijeloj” u Šavniku na protivpravan način spriječio glasača upisanog u birački spisak da glasa.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Na Vučju je visina sniježnog prekrivača oko metar. Što se tiče samih skijališta, biće otvorena tokom vikenda, danas i sjutra, i velika staza i mala staza, kazala je portalu Onogošt direktorica Turističkog kompleksa Vučje Anđa Vukčević Zorić.