Optužni prijedlog protiv članova biračkog odbora jer su spriječili glasača da glasa

onogost.me arhiva
 • Autor onogost.me
 • 09.12.2022. u 09:16
Osnovno državno tužilastvo u Pljevljima podnijelo je Osnovnom sudu na Žabljaku optužni prijedlog protiv M.Č. i S.L. iz Šavnika zbog krivičnog djela - povreda prava glasanja.

“Optuženima se stavlja na teret da su 23.oktobra 2022. godine na biračkom mjestu br. 2 “Škola u Mokrom” u Šavniku, kao član, odnosno zamjenik člana biračkog odbora, na protivpravan način spriječili da glasa glasača koji je upisan u birački spisak”, saopštilo je ODT Pljevlja.

Podsjetimo, prošle nedjelje su izbori na biračkim mjesta u zgradi Opštine Šavnik i Kruševicama poništeni. Član biračkog odbora u Opštini Šavnik jednom biraču nije dozvolio da glasa, a na drugom biračkom mjestu u Kruševicama je uništen dio glasačkog materijala.

Glasanje će osmi put biti ponovljeno u nedjelju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.