OŠ “Braća Labudović” dobila mobilni saobraćajni poligon za edukaciju djece

  • Autor onogost.me
  • 24.06.2022. u 11:13
NVO "Alfa centar" danas je u Osnovnoj školi (OŠ) "Braća Labudović" promovisala prvi mobilni saobraćajni poligon za edukaciju djece, u okviru projekta “Siguran korak”.

„Poligon se sastoji od maketa pješačkih prelaza, trotoara, semafora, najčešće korišćenih saobraćajnih znakova i jedne raskrsnice. Istakla bih veliku pomoć Prve srednje stručne škole kada je u pitanju izgradnja ovog poligona. Cilj ove edukativne akcije jeste da se najmlađi učesnici u saobraćaju upoznaju sa osnovama pravilnog ponašanja i učestvovanja u saobraćaju na praktičan način i u kontrolisanim uslovima“, rekla je Sara Đoković iz „Alfa centra“, koordinatorka pomenutog projekta.

Mobilni saobraćajni poligon je, kako je kazala, završna aktivnost projekta „Siguran korak“ koji su realizovali u saradnji sa Ministarsatvom kapitalnih investicija. U sklopu projekta realizovane su edukativne radionice za učenike trećih razreda osnovnih škola širom Crne Gore.

“Djeca će danas i ubuduće imati priliku da pored teorijskog znanja o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima za pješake i bicikliste, steknu i praktična znanja u kontrolisanim uslovima. U saradnji sa Upravom Policije CB Niksic, obuku su danas prošli učenici OŠ “Braća Labudović”, koja je jedna od rijetkih osnovnih škola koja ima saobraćajnu sekciju. Ono što je jako važno napomenuti jeste da će sve zainteresovane škole moći da koriste ovaj poligon” kazala je Đoković.

Direktorica škole Jadranka Albijanić zahvalila je „Alfa centru“ na vrijednoj donaciji i uručila im zahvalnicu.

Saobraćajni čas za grupu osnovaca iz škole „Braća Labudović“, prilikom predaje mobilnog saobraćajnog poligona, održaali su službenik nikšićkog Centra bezbjednosti Slobodan Musović i Sara Đoković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

1

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.