OŠ „Braća Labudović“ proslavila rođendan: Ponosni na 45 godina rada

naslovnaa
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 10.06.2016. u 11:26

Uz bogat kulturno umjetnički program, koji su za goste pripremili učenici i nastavnici, danas je na Sceni 213 proslavljen 45. rođendan Osnovne škole "Braća Labudović".  

Pomoćnica direktora, Vesna Krivokapić, pozdravila je sve prisutne povodom jubileja ove vaspitno-obrazovne ustanove, ističući da jubilej dobija još više na značaju jer je u maju proslavljeno i deset godina obnove nezavisnosti.

OŠ „Braća Labudović“ svoju vaspitno-obrazovnu misiju je započela daleke 1971. godine. Za 45 godina postojanja škola je dala ogroman doprinos u vršenju svoje prosvjetne i kulturne misije ne samo u lokalnoj zajednici, nego u gradu i čitavoj Crnoj Gori. U  njenom ljetopisu ostale su i ostaće dragocjene poruke i bogata pedagoška iskustva budućim generacijama nastavnika i učenika“, naglasila je Krivokapić

Dodaje i da slavu i značaj škole ne čine riječi hvale i godine postojanja, već  generacije intelektualaca, jer su kako ističe iz njenih klupa stasali mnogi doktori, sportisti, javni i kulturni radnici.

„Učenici naše škole redovno učestvuju na brojnim takmičenjima na opštinskom i državnom nivou, Olimpijadi znanja, što se može vidjeti i iz filma o školi. Svakako najveće zasluge za sve te uspjehe imaju nastavnici ove škole. Raspolažemo jakim kadrovskim potencijalom i u kontinuitetu radimo na profesionalnom usavršavanju naših nastavnik“; naglasila je ona i poručila da je kolektiv škole spreman na sve izazove i promjene kako bi se stvorila škola po mjeri djeteta. Ona je posebno naglasila da svi ti rezultati i uspjesi ne bi bili mogući bez saradnje sa Ministarstvom prosvjete, Zavodom za školstvo, Ispitnim centrom, lokalnom zajednicom, predstavnicima NVO i roditeljima.

„Jedino na taj način, objedinjeni kao tim, možemo postići zajednički cilj, a to je obrazovanje novih generacija za uspješan i kvalitetan život u budućnosti koja će biti veoma zahtjevan“, zaključila je  Krivokapić i poželjela polumaturantima sreću, kao i da odaberu poziv kojim će biti srećni i postati dio intelektualne elite.

Direktor Zavoda za školstvo, Radovan Popović, pozdravio je prisutne u ime te institucije Ministarstva prosvjete i u svoje ime čestitao jubilej.

„Možda u nekim drugim sredinama i državama ovaj jubilej nema tu težinu i značaj zahvaljujući dužoj obrazovnoj tradiciji, ali za Nikšić i Crnu Goru je veliki. Nagli društveni i ekonomski rast 70ih godina prošlog vijeka afirmisao je drugačije potrebe za obrazovanjem. Vaša škola je bila prepoznatljiva kako na lokalnom nivou i tako i šire, pa se u njoj zbog toga od 2004. godine realizuju reformska rešenja, a da je uspješno pokazuju izvještaji nadležne službe Zavoda za školstvo. A mi smo u ovoj školi uvijek imali pouzdanog saradnika i partnera i zbog toga ne čude dobra dostignuća“, rekao je Popović i dodao da će skore promjene u obrazovanju iziskivati mnogo kako bi naša djeca bili punopravni stanovnici Ujedinjene Evrope.

Potpredsjednik Opštine, Dragan Perović, pozdravio  je prisutne  i rekao da mu je zadovoljstvo da čestita Dan škole u svoje i ime lokalne uprave Nikšića kao i  jubilej 10 godina  od obnove nezavisnosti.

„OŠ „Braća Labudović“ egzistira u našem gradu već 45 godina i zato joj pripada posebno mjesto u ljetopisu društvenog života Nikšića i Crne Gore. Hronika ove škole mnogo govori o tradiciji obrazovanja i radu sa mladim generacijama u gradu. Ovo je škola koja je našem društvu dala brojna imena koja su ostavila trag u svim oblastima života i rada. Smjenjivala su  se generacije, a škola je  ostala i opstala i danas njeguje osnovni postulat obrazovnih vrijednosti. Iz škole izlaze generacije odgovornih mladih ljudi, a u dane kada slavimo najznačajniji jubilej novije istorije pravo je vrijeme sjetiti se svih vrijednosti utkanih u biće kroz dugu istoriji i vrijednosti koje školstvo daje našem društvu u kom ova škola zauzima bitno mjesto“, rekao je Perović i poželio uspjeh u daljem radu.

Nakon uvodnih govora učenici su za prisutne goste upriličili bogat kulturno-umjetnički program.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović posjetio je danas Slobodnu zonu Luke Bar sa kopredsjedavajućim Zelenih Evrope i evropskog poslanika Tomasom Vajsom. Abazović je poručio da se “sve kriminalne veze i sve kriminalne aktivnosti” ne mogu suzbiti odjednom.
Iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) saopštili su da postoji sumnja da su službena lica Uprave prihoda i carina, juče, bez adekvatnih mjera obezbjeđenja predviđenih procedurama za uništenje i u saradnji sa drugim fizičkim i pravnim licima, preuzela i izvela kamion pun cigareta predviđenih za uništenje, kojim se nisu uputili ka konačnom odredištu - skladištu i fabrici 'M construction' u Nikšiću, kao mjestu uništenja.