OŠ “Jagoš Kontić” pobjednik kviza iz matematike

1_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 20.03.2019. u 14:28

Aktiv matematike OŠ “Milija Nikčević”, Ljiljana Vučič, Jasna Todorović i Nikola Radojičić, danas je organizovao kviz znanja iz tog predmeta.

Učešće su, pored domaćina, uzele još tri nikšićke osnovne škole – “Jagoš Kontić”, “Luka Simonović” i “Braća Labudović”.

Najbolja je bila ekipa škole “Jagoš Kontić” koju su činili učenici Katarina Šutović, Valentina Ognjenović, Stefan Cebalović, Andrijana Šutović sa mentorkama Anom Đurđić i Gordanom Janjušević.

Drugoplasirani su učenici Balša Milatović, Anđela Milović, Elena Joković, Andrea Mišović sa mentorkom Anom Perunović iz škole “Luka Simonović”, dok su treće mjesto osvojili učenici škole “Milija Nikčević” – Darko Lažetić, Nikola Mijušković, Stefan Šušić i Milica Tomić, sa mentorima Ljiljanom Vučić, Jasnom Todorović i Nikolom Radojičić.

Na četvrtom mjestu našla se ekipa OŠ “Braća Labudović” –  Đorđe Kešeljević, Marija Delibašić, Jovana Kešeljević, Andrijana Malović, sa mentorkom Milenom Vujović.

Žiri u sastavu Ivana Krsmanović, profesor fizike i Marko Pejović profesor matematike iz OŠ “Olga Golović” i predsjednica žirija Ljiljana Janičić iz OŠ “Ratko Žarić”, donijeli su ovu odluku.

Pobjednicma kviza uručene su skromne nagrade, a svi učesnici, mentori i škole koje su pomogle realizaciju projekta, dobili su diplome i zahvalnice.

Podršku ekipama dalo je oko 150 učenika iz sve četiri škole učesnice.

 “Kviz je realizovan u cilju promovisanja matematike i druženja učenika više nikšićkih osnovnih škola. Ovo je pilot novog projekta koji planiraju članovi ovog aktiva u narednom periodu”, kazali su organizatori.

Nakon kviza je otvorena samostalna izložba slika učenice petog razreda Ksenije Nikčević, koja se sastojala od 10 radova ulja na platnu, dva crteža i dva pastela. Njen mentor je profesorica Angelina Janjušević.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.