OŠ “Luka Simonović” dobila “Kutak prijateljstva”

4fa00d0a-5f41-4fa6-b7c7-fd4224dac7fb
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.03.2019. u 10:26

„Kutak prijateljstva“ novo je mjesto u Osnovnoj školi “Luka Simonović” iz koga će se pokretati brojne aktivnosti i realizovati kreativne ideje učenika u saradnji sa pedagoškinjom Anom Lalović i nastavnicima.

“Ideja se javila u toku prošle školske godine na sjednicama Đačkog parlamenta. Učenici su u saradnji sa pedagoškinjom predložili moguće načine uređenja prostorije, osmislili slogan i mini projekat. Zatim se krenulo u realizaciju tih ideja, obezbijeđene su palete od kojih smo napravili „dvosjed i trosjed“”, objasnili su iz škole kako je nastao Kutak prijateljstva.

Zatim su, dodaju, talentovane učenice VII, VIII i IX razreda Andrea Vučeković, Martina Krivokapić, Milica Đilas, Sara Tomanović, Kalina Delić i Staša Mudreša doprinijele da te palete budu ukrašene i ofarbane posebnim bojama koje su one miješale. Uz podršku uprave škole i pedagoškinje Ane Lalović  palete su zbog udobnosti obložene, a obezbijeđeni su i jastuci.

“Svakog dana uz ideje naših učenika kutak je bivao sve ljepši i prijatniji za boravak, sa njihovom radovima ukrašeni su zidovi. U narednom periodu su planirani  još neki detalji kao oslikavanje jednog, posebno funkcionalnog  zida, na kom će biti napravljene police za knjige. Iz našeg zajedničkog projekta i kutka slaćemo pozitivne poruke, osmijeh, ljubav i prijateljstvo”, poručili su iz škole.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.