Nikšić Vrijeme
11.1°C Kiša, neprekidna: umjerena

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OŠ “Luka Simonović”: Obilježen Svjetski dan djeteta

slika_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.11.2016. u 15:19

Povodom obilježavanja Svjetskog dana djeteta u OŠ "Luka Simonović" organizovano je Veče talenata.

Na početku programa, na kom su razne talente predstavili učenici ove škole, Jelena Međedović, učenica VII razreda poželjela je dobrodošlicu prepunoj sali i upoznala prisutne kada su se djeca izborila za svoja prava.

Prvu kompoziciju „Djeca svijeta“ izveo je oktet, dok je hor, kojim rukovodi nastavnica Dragica Bakić, nastupio sa kompozicijom „Muzika naša“.
Učenica V razreda Vukotić Milica na violini je izvela  „Horovod“, učenik VIII razreda, Marko Lazović  na gitari kompoziciju „Igra“ ,a  Perović Lucija učenica IX razreda „Odu radosti“  izvela je na trubi.

“Svi znamo da su „djeca ukras svijeta“, zato dragi roditelji i nastavnici budite srećni što imamo divnih talenata. Jedna od njih je Jelena Pavićević, učenica IV razeda koja je roditeljima postavila nova pravila”, naveli su iz ove škole.

Sa “Igrama iz Jugoistične Srbije“ predstavio se folklor.

Recitacijom „Sanjam“ predstavila se učenica VIII razreda Milica Knežević, a prisutni su imali priliku da uživaju i uz Latino-američki ples. 

Da imaju talenta za glumu dokazali su učenici IV razreda, Jelena i Petar Kadović. Učenica IV razreda, Marija Vujović, recitovala je pjesmu „Mašta“, a nakon nje su svoje umijeće predstavili  plesači sa Cigansko-španskom igrom.

“Prisutni su uživali u predstavljanju mladih  talenata. Naša škola je uvijek spremna da posveti veliku pažnju svakom djetetu i omogući razvoj njihovih talenata”, poručili su iz ove škole.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.
Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.