OŠ “Mileva Lajović-Lalatović: Obilježena Svjetska nedjelja novca

11111
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 30.03.2017. u 16:18

Povodom obilježavanja globalne manifestacije „Svjetska nedjelja novca“ predstavnici Centralne banke Crne Gore održali su predavanje učenicima VIII razreda OŠ „Mileva Lajović – Lalatović“. 

“Predavanje je za cilj imalo promociju i podizanje svijesti o značaju finansijske pismenosti djece i mladih, kao i sticanje znanja o bankarstvu i ekonomiji”, naveli su iz te ustanove.

Živu riječ predavača pratila je i zanimljiva power point prezentacija iz čijeg sadržaja su učenici pomenute škole imali mogućnost da se upoznaju i sa najznačajnijim detaljima vezanim za istoriju novca na prostoru Crne Gore. Podršku ovom projektu dalo je Ministarstvo prosvjete Crne Gore.

I članovi „Tima za prelazak iz vrtića u škole“ imali su određene aktivnosti, pa su tako logoped Irena Vasiljević i pomoćnik direktora Sait Šabotić prošle i ove nedjelje posjetili vrtiće „Sunce“ i „Neven“.

Tom prilikom su predškolcima, budućim prvačićima, podijeljeni flajeri i održana radionica za njihove roditelje vezana za proceduru upisa u školu.

“Bila je to prilika da predstavnici „Tima za tranziciju“ promovišu Školu u našoj zajednici i predstave je roditeljima kao odličan izbor za njihovu djecu”, dodali su iz pomenute škole.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.