OŠ „Milija Nikčević“: Poezijom obilježeni „Septembarski dani u školi“

1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 25.09.2017. u 13:25

Poetski čas pod nazivom „Septembarski dani u školi“ održan je u petak, 22. septembra u OŠ „Milija Nikčević“.

Čas su realizovale nastavnice Nataša Kujundžić i Jelena Delibašić sa učenicima VII i IX razreda, s ciljem ukazivanja na značaj i bogatstvo poetske riječi.

„Sam naziv časa je i način da se među mladim ljudima promovišu kulturni događaji, naročito onaj po kome je Nikšić i prepoznat – „Septembarski dani kulture“. Učenici su izražajno govorili poeziju Vitomira Nikolića, Aleksandra Ivanovića, ali i svoja poetska ostvarenja, a poseban doprinos času dali su bivši učenici Sonja Milatović i Ilija Vujačić“, naveli su iz škole.

Najupečatljivije poruke časa su one koje su se odnosile na preporuke za čitanje poezije, a neke od njih su:

„Čitajte poeziju zato što tako proširujemo vidike, bolje raazumijemo svoja osjećanja i čuvamo od zaborava dugu tradiciju stiha i pisane riječi.“
„Čitajte poeziju zato što biste i  vi mogli biti dio njene ljepote.“
„Čitajte poeziju jer tako istražujete tajne ljudske duše.“

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.