OŠ “Milija Nikčević”: Policajci predstavili rad sa službenim konjima i psima

konji_os1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.09.2016. u 08:55

Školsko dvorište Osnovne škole "Milija Nikčević" u Kličevu bilo je malo da primi sve učenike, koji su željeli da se druže sa službenicima Uprave policije koji su demonstrirali rad timova sa službenim konjima i psima, i prezentovali opremu i tehniku koju koriste službenici Posebne jedinice.

Bio je to čas sa koga se ne bježi, održan pod nazivom “Prijateljstvo, a ne nasilje”.

“Želja nam je da sa učenicima uspostavimo prijateljske odnose, da đaci razvijaju prijateljstvo i drugarstvo, kao i da se odnosi među učenicima u školama i uopšte u društvu razvijaju bez nasilja i psihoaktivnih supstanci”, saopštili su iz Uprave policije.

Službenici policije su učenicima objasnili kada se koriste službeni psi i konji, u čemu je njihov značaj i pokazali im jedan segment rada timova sa službenim konjima i psima, a posebne prezentacije su izvedene za 85 prvaka.

Prezentaciji je prisustvovalo i 17 učenika romske populacije u organizaciji NVO “Centar za romske inicijative”, dok su službenici CB Nikšić Slavko Milić i Božidar Grbović učenicima devetih razreda održali predavanje na temu “Prevencija vršnjačkog nasilja i upotrebe opojnih sredstava”.

“Željeli smo da kroz ovu aktivnost posao policije bude još bliskiji građanima, prije svega učenicima, da shvate njihov značaj i rad. Djeca su posebno bila oduševljena dresiranim životinjama i drago nam je što su bili oduševljeni pripremljenom prezentacijom”, kazala je Slavica Perošević, direktorica škole.

Aktivnost, kojom je rukovodio viši policijski inspektor I klase Dušan Baković, realizovana je u saradnji Posebne jedinice policije, Kriminalističke policije i CB Nikšić, a istu je podržala i IPA sekcija Cna Gora.

“Planirana aktivnost se odvija kroz rad policije u zajednici, a sve u cilju bolje saradnje sa subjektima zajednice i preventivnom djelovanju kada je u pitanju vršnjačko nasilje i upotreba psihoaktivnih supstanci na najmlađu i najosjetljiviju populaciju u društvu, kao što su učenici u osnovnim školama. Bezbjednost u školama nije samo problem policije i uprava škola već čitave zajednice i iz toga razloga je potrebna šira društvena i zajednička aktivnost”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Navedena aktivnost biće nastavljena i u drugim crnogorskim gradovima.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.