OŠ „Milija Nikčević“: Posjeta predstavnika iz Koprivnice potvrda prijateljstva i snažne veze

1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.10.2018. u 08:35

Predstavnici Osnovne škole „Braća Radić“ iz Koprivnice bili su današnji gosti OŠ „Milija Nikčević“.

Prilikom posjete nikšićkoj školi upriličen je zajednički program. Zbor iz Koprivnice izveo je našu himnu i nekoliko naših izvornih pjesama, a učenici OŠ „Milija Nikčević“ su izveli hrvatsku himnu i par pjesama iz Podravine.

Kako je istaklnuto na današnjoj svečanosti, Koprivnica je grad prijatelj sa Nikšićem i saradnja je već prešla u tradiciju.

„Mi smo uvijek govorili da smo Crnogorci. Sa ponosom ističemo da imamo dvije domovine, jedna je naša gdje smo rođeni i odrasli i koju nikada ne smijemo i nećemo zaboraviti, a druga je ona gore koja nas je primila i prihvatila i gdje živimo, gdje će naraštaji iza nas ostati. Ponosan sam što sam bio inicijator i što su poslušali oni u gradu Koprivnici da se Nikšićem budemo grad pobratim, a znamo da će to ići uvijek onako kako treba, pozitivno, prijateljski, sestrinski, bratski“, kazao je Radovan Knežević, Nikšićanin koji živi 40 godina u Koprivnici i dodao da je na učenicima da te veze nastave.

Slavica Perošević, direktorica OŠ “Milija Nikčević”, istakla je da je ta ustanova pravi primjer kako osim primarne vaspitno-obrazovne misije, jednako razvijaju i druge vrijednosti kao što su saosjećajnost, solidarnost, te prijateljstvo iznad svega i da je najbolji dokaz za to pobratimstvo i prijateljstvo sa Koprivničanima. 

“Već 10 godina imamo susrete jer naša djeca odlaze u maju na kviz znanja “Rvropa moja domovina”. Mi smo tri puta bili prvaci u konkurenciji škola iz šest zemalja iz okruženja, a mi smo bili i vogodišnji prvaci. 

Potpredsjednica opštine Nikšić Sonja Nikčević kazala je da je prijateljstvo sa Koprivnicom dugo i neraskidivo.

„Danas smo tu da osnažujemo sve one veze koje su uspostavljene godinama prije, da napravimo taj most još čvršćim i da učinimo da i u sledećim koracima, koji će biti pred nama, otvorimo nove puteve saradnje, kako na polju kulture i polju prosvjete, tako, nadam se, i jače privredne i druge veze koje će iz dana u dan osnaživati ovu kopču koja dugo traje“, istakla je ona.

OŠ „Milija Nikčević“ već 10 godina učestvuje na Međunarodnom kvizu znanja „Evropa moja domovina“ u Koprivnici, u Osnovnoj školi „Braća Radić“, Područnom odjeljenju Bakovčica. Predstavnici ove dvije škole su zasadili drvo prijateljstva i potpisali Povelju prijateljstva.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.