OŠ „Milija Nikčević“ proslavila 36-godišnjicu rada: Trud urodi plodom u svakoj generaciji

1
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 18.05.2018. u 12:10

Toliko godina se družimo sa učenicima prolazeći, zajedno sa vama, dragi roditelji, njihove dječije bolesti, nestašluke, nedovoljne, dobre i odlične ocjene, suze koje prate radosne i nestašne trenutke u njihovom odrastanju, reformu u obrazovanju kojom težimo da naša djeca ono o čemu uče ostane naučeno, razumljivo, konkretno i primjenjivo u svakodnevnom životu, kazala je direktorica OŠ „Milija Nikčević“ Slavica Perošević pozdravljajući prisutne na proslavi 36 godina postojanja i rada te ustanove.

Da bi se pratili savremeni tokovi obrazovanja, Škola je, kako je kazala direkorica, kroz edukaciju i profesionalni razvoj nastavnika svake godine bila učesnik i organizator brojnih seminara iz nastavnih i vannastavnih aktivnosti, kao i projekata iz oblasti ljudskih prava, ekologije, preduzetništva, prevencije narkomanije, sporta i slično.

„Posebno ističemo da je tradicionalno u ovoj školi shvaćeno da se kompletno obrazovanje i vaspitanje učenika ne dobija samo kroz kvalitetnu realizaciju nastavnih planova i programa, već i uspješnom organizacijom brojnih vannastavnih aktivnosti, u čemu nam pomažu lokalna samouprava i resorno ministarstvo, kao i brojni prijatelji škole. Ove godine smo upisali 830 učenika raspoređenih u 32 odeljenja. Uprava škole i nastavnici ne žale truda, a taj trud urodi plodom u svakoj generaciji“, istakla je Perošević.

Tako su predstavnici i ove generacije, kako je rekla, posebno obradovali i predstavili školu na Državnom takmičenju prvim i drugim mjestom iz fizike. Ove zapažene rezultate ostvarili su Mladen Čolaković i Matija Tomić, a prvo mjesto iz hemije osvojio je Danijel Aleksić. Imali su i sedmo mjesto iz italijanskog jezika koje je osvojila Dušica Doderović, a takođe i plasman u finale na Hippo takmičenja iz engleskog jezika.

„Na Olimpijadi znanja Danijel Aleksić iz hemije je osvojio prvo mjesto, a Mladen Čolaković i Matija Tomić dijele treće mjesto iz fizike. Miloš Mumin je peti iz programiranja. Svi su učenici devetog razreda. Na istom takmičenju Petar Vukićević, učenik osmog razreda osvojio je četvrto mjesto iz fizike. Na literarnom konkursu Crvenog krsta učenica Ana Drašković je osvojila prvu nagradu. Na likovnom konkursu škole „Petar Lubarda“ učenik šestog razreda Pavle Peković osvojio je drugo mjesto, a Margita Marojević treće. Na likovnom konkursu Dječijeg saveza Arijana Ružić učenica osmog razreda je osvojila drugo mjesto“, kazala je direktorica dodajući da su i fudbaleri ove škole su ovogodišnji prvaci našeg grada, kao i da su  osvojili treće mjesto na Državnom prvenstvu osnovnih škola.

Današnju proslavu propratio je kulturno-umjetnički program koji su pripremili učenici i nastavnici škole.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.