OŠ „Olga Golović“ dodijelila diplome „Luča“

olga_golovic_luce
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 12.06.2017. u 10:24

U OŠ „Olga Golović“ danas je upriličena svečanost povodom prijema prvaka, dodjele „Luča“, ali i nagrada učenicima koji su u ovoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim, državnim, opštinskim i školskim takmičenjima. 

Kako je kazala direktorica te ustanove Slobodanka Žižić, ovo je za njihovu školu poseban dan, dan najboljih, ali i dan kada primaju još jednu generaciju budućih prvaka.

„Dragi prvaci , djetinjstvo je važno poglavlje jedne velike knjige koja se zove život, želim da vaša životna knjiga ima sjajan početak u kome će svi dani biti obojeni smijehom i lijepim druženjem. Prvi dan škole veliki je dan u životu svakog od nas, danas ste jako važni, radite veliki korak u svom životu, krećete u osnovnu školu, gdje ćete puno naučiti, ali i upoznati nove drugare i provesti devet lijepih godina. Potrudićemo se da vam škola bude drugi dom, a učitelji drugi roditelji“, obratila se ona prvacima, ali i roditeljima koji su odlučili da početak školovanja svoje djece povjere kadru ove škole, pozivajući ih na saradnju u tom dugom i odgovornom putu, prepunom raznovrsnih obaveza i zadataka, ali isto tako zadovoljstva.

Kako je dodala, kroz OŠ “Olga Golović” prošlo je na hiljade đaka koji su danas vrijedni i uspješni članovi  društva, pa se, prema njenim riječima oni, njihovi učitelji i nastavnici, raduju svim njihovim nagradama i uspjesima.

“Ponosni smo na toplu dobrodošlicu koju škola pruža učenicima, roditeljima i svima onima koji su zainteresovani za naš rad i uspjehe. U školi njegujemo zdrave odnose kroz druženje i kreativan timski rad. Učenici, nastavnici i svi zaposleni svakodnevno su pred novim i drugačijim izazovima, koje uspješno rješavamo stvarajući atmosferu za srećan rast i razvoj djeteta, podsticanje i razvijanje dobrih navika,  učenje ne samo konkretnog gradiva već i usvajanje zdravog pogleda na svijet i ljude oko sebe. Biti dio ovog kolektiva i učenik ove škole velika je čast i privilegija jer je naš moto, koji nas je vodio kroz uspjehe svih ovih godina, bio uvijek jedan jedini, a to je: Zajedno smo najjači”, poručila je Žižić.

Prvacima je takođe poželjela da sa zadovoljstvom dolaze u školu, da svaki novi susret sa njom bude ispunjen radošću i da budu dobri i uspješni kao njihovi drugari koji danas primaju diplomu „Luča“.

I za njih je direktorica imala posebnu poruku, naglašavajući da su ovim priznanjem, koje je san svakoga učenika, pokazali da mogu mnogo, da su krenuli putem uspjeha, te da zato budu uporni i istrajni u ostvarenju svog sna.

„Vaša je budućnost u velikoj mjeri određena vašim današnjim izborima. Vjerujte  i krenite u ostvarenje svojih snova i ne odustajte dok ne dobijete od života ono što ste tačno zatražili. Između vas i vašeg sna postoji određeni put sa preprekama koje treba proći. Put prema uspjehu popločen je malim neuspjesima. Zašto strahovati od neuspjeha? Svaka greška donosi darove i pouke, svaka pouka vodi mudrosti, a svaki neuspjeh novom postignuću. Neuspjesi i greške su prečke na ljestvama koje vode prema vašem potencijalu. Ako ne doživljavate neupjehe, nijeste izabrali dovoljno uzvišene ciljeve. Planinu će pomaknuti samo onaj ko je na početku pomicao kamenčiće“, dodala je ona podstičući ove vrijedne učenike da krenu na taj put i ne pristaju na ništa manje od onoga što istinski duboko u sebi žele.

Dobitnici Diplome „Lučaˮ za ovu školsku godinu, ali oni koji su prethodnih osam vrijedno i marljivo učili su Damjanović Boris, Šarović Ružica, Đurković Sara, Radović Jelena, Radović Tamara, Radulović Aleksandra, Sudžum Jelena, Živković Nevena, Anevski Vasilije, Burić Jovana, Ćirić Maša, Golubović Danilo, Ilić Teodora, Ivković Nađa, Nikolić Anđela, Radulović Simeon,Tešović Nikola, Tešović Vuk, Vujičić Milo, Vuković Jelena, Gajović Matija i Jauković Anastasija.

Svetlana i Đorđije Kotri, ispred Fondacije “Marija Kotri” uručili su prigodan poklon učenici Teodori Ilić.

Kako je kazao njen osnivač Đorđije Kotri, ta fondacija u okviru svojih ciljeva i djelatnosti ustanovila je aktivnost nagrađivanja najboljeg među najboljim učenicima OŠ “Olga Golović”, koja će biti tradicionalna, pa su danas pomenutoj učenici poklonili lap-top.

“Fondacija “Marija Kotri” u narednom periodu nastaviće sa realizacijom projekta “Pazi gdje prelaziš! Life has no replay”, postavljanjem još tabli upozorenja. Početkom naredne školske godine krećemo sa edukativnim radionicama u osnovnim školama. Planirano je još akcija”, najavio je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.