OŠ „Ratko Žarić“ dio svjetskog projekta „Innovate Your Dreams“ 2019

50320726_616193398827351_789333698158788608_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.02.2019. u 07:11

Zahvaljujući inovativnim profesoricama Dušanki Vujičić, Oliveri Ćeranić i Nevenki Nikčević i kreativnim učenicama i učenicima I4, I2 i VI4 odjeljenja, OŠ „Ratko Žarić“ uključena je u veliki međunarodni obrazovni projekat „Innovate Your Dreams“ 2019.

Riječ je o svjetskom projektu koji su osnovali profesori Karum Vits iz Pakistana i Rania Lumpur iz Grčke, a okupio je više od 1.700 nastavnika i 100.000 učenika iz preko 60 zemalja sa svih kontinenata.

„Projekat ima za cilj da pomogne učenicima da razumiju i da se pripreme za poslove u budućnosti. Bavi se promocijom tri, od ukupno 17 ciljeva Ujedinjenih nacija (SDGs) opisanih u Agendi za održivi razvoj do 2030. godine (kvalitetno obrazovanje, pristupačna i čista energija, industrija, inovacije i infrastruktura). Projektne aktivnosti se realizuju tokom sedam nedjelja, kroz koje se naročito ističu kompetencije učenika kao što su: komunikacija, saradnja, kritičko razmišljanje i rješavanje problema, kreativnost i inovativnost, digitalne kompetencije“, objašnjava profesorica Duda Vujičić koja je i jedna od državnih koordinatorki u projektu.

Tema projekta su zanimanja budućnosti koja još uvijek ne postoje, uloga tehnologije u svijetu promjena, industrije budućnosti, SDGs.

Na kraju projekta, nakon sedam nedelja i uspješno urađenih sedam zadataka, svi učesnici u projektu, učenici/e i nastavnice, dobiće sertifikate.

„Učešće u ovom projektu još je jedan pokazatelj zašto je naša škola jedna od najboljih, škola koja promoviše prave vrijednosti, primjer škole za 21. vijek“, dodaje Vujičić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.
Svečanom dodjelom vaučera, Alfa centar i portal “Onogošt” nagradili su tri tima za najbolje kampanje na teme sprečavanja govora mržnje i diskriminacije kao i uručili sertifikate za 15 mladih ljudi koji su učestvovali na projektu i time završili realizaciju projekta „Positive narratives for positive change – #spinoff“.