OSA širi prijateljstva i saradnju

osa
OSA
  • Autor onogost.me
  • 28.12.2015. u 18:22

 Omladinsko Studentska Asocijacija Crne Gore je u decembru otpočela medjunarodne susrete sa studentima najeminentnijih evropskih univerziteta. 

Kako navode u toj organizaciji, radi se o  jednoj od suštinskih tačaka iz njihovog programa koja ima u planu povezivanje sa studentskim organizacijama, kako iz regiona, tako i Evropske Unije.

Predsjednik Omladinsko studentske asocijacije, Vladan Raičević je ovih dana boravio u Rimu na poziv studenata čuvenog Rimskog Univerziteta Gregorijana.

 „Izražavam osjećanje zadivljenosti onim što sam vidio, ali i tugu što makar približno nijesmo na istom nivou akademske kulture i uslova u kojima studenti žive i studiraju u Italiji. Obilaskom univerzitetske biblioteke, menze, sportske dvorane, bilo nam je sve jasno. Obišli smo Vatikan sa svim njegovim muzejima, koji predstavlja monumentalno svjedočanstvo zapadnohrišćanske sakralne arhitekture i umjetnosti. Glavna tačka dijaloga, bila je pojam slobode i demokratije kao i unapredjenje aktivnijeg uključivanja studenata u društveni život jedne države“, ističe Raičević dodajući kako se se nada da Crna Gora ide putem demokratizacije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, a na prvom mjestu medjuvjerskih uvažavanja i poštovanja.

On ističe da je početak ove saradnje dokaz da studentska sloboda ne poznaje granice.

„ Akademske slobode su uslov mogućnosti razvoja demokratskog društva, političke kulture i duha tolerancije kako bi mogli egzistirati, što je osnovni ljudski potencijal koji se mora iskoristiti“, zaključuje Raičević. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.