Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OSA širi prijateljstva i saradnju

osa
OSA
  • Autor onogost.me
  • 28.12.2015. u 18:22

 Omladinsko Studentska Asocijacija Crne Gore je u decembru otpočela medjunarodne susrete sa studentima najeminentnijih evropskih univerziteta. 

Kako navode u toj organizaciji, radi se o  jednoj od suštinskih tačaka iz njihovog programa koja ima u planu povezivanje sa studentskim organizacijama, kako iz regiona, tako i Evropske Unije.

Predsjednik Omladinsko studentske asocijacije, Vladan Raičević je ovih dana boravio u Rimu na poziv studenata čuvenog Rimskog Univerziteta Gregorijana.

 „Izražavam osjećanje zadivljenosti onim što sam vidio, ali i tugu što makar približno nijesmo na istom nivou akademske kulture i uslova u kojima studenti žive i studiraju u Italiji. Obilaskom univerzitetske biblioteke, menze, sportske dvorane, bilo nam je sve jasno. Obišli smo Vatikan sa svim njegovim muzejima, koji predstavlja monumentalno svjedočanstvo zapadnohrišćanske sakralne arhitekture i umjetnosti. Glavna tačka dijaloga, bila je pojam slobode i demokratije kao i unapredjenje aktivnijeg uključivanja studenata u društveni život jedne države“, ističe Raičević dodajući kako se se nada da Crna Gora ide putem demokratizacije, poštovanja ljudskih prava i sloboda, a na prvom mjestu medjuvjerskih uvažavanja i poštovanja.

On ističe da je početak ove saradnje dokaz da studentska sloboda ne poznaje granice.

„ Akademske slobode su uslov mogućnosti razvoja demokratskog društva, političke kulture i duha tolerancije kako bi mogli egzistirati, što je osnovni ljudski potencijal koji se mora iskoristiti“, zaključuje Raičević. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.