Osniva se Društvo profesionalnih novinara Crne Gore

typewriter_0
avaz.ba
  • Autor onogost.me
  • 06.07.2016. u 16:21

Osnivačka Skupština Društva profesionalnih novinara Crne Gore, čije su formiranje inicirali novinari angažovani u više crnogorskih medija, biće održana 8. jula.  

Udruženje će biti nezavisno od političkog i uticaja vlasnika medija u Crnoj Gori, a cilj mu je unapređivanje slobode govora, zaštita novinara, snimatelja i fotoreportera i profesionalnih standarda, prenosi CdM.

“Polarizacija medijske scene, pokušaj kontrole medija od političkih partija, pojedinaca i države doveli su novinarske standarde na najniži nivo”, navodi se u saopštenju.

Novinari koji su nekada bili društvena elita sada, kako se ocjenjuje, služe za ostvarivanje tuđih ciljeva, dok su oni sami nezaštićeni, bez pravne,profesionalne i socio-ekonomske podrške.

“U institucijama koje se bave medijima angažovane su osobe ili predstavnici organizacija koje o tome znaju malo i posredno”, kaže se u saopštenju.

Namjera udruženja je da utiče da se to mijenja i da novinarima, snimateljima i fotoreporterima pomogne u vraćanju standarda i ugleda profesije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.