Osnovci slušali o održivom razvoju i očuvanju energije

osnovci
Društvo mladih ekologa Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 15.02.2016. u 11:34

Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), povodom 14. februara, Svjetskog dana očuvanja energije, realizovalo je predavanje za učenike trećeg razreda OŠ “ Braća Labudović”. 

Predavanje na temu “Održivi razvoj i očuvanje energije” uz PP prezentaciju, održala je Lidija Raščanin uz asistenciju Nikole Perovića.

„Tokom predavanja, koje je trajalo jedan školski čas, učenici su imali priliku da slušaju o zaštiti vode, vazduha, zemljišta, biljaka i životinja… Upućeni su na važnost zaštite ozonskog omotača, štednju električne energije kao i štednju vode“, rekla je Raščanin.

Na osnovu postavljenih pitanja učenici su pokazali visok stepen interesovanja i posjedovanje određenog predznanja o ovoj temi, kao i da već imaju formiranu ekološku svijest.

’’Djeca su pokazala visok nivo znanja na temu reciklaže. Ovim predavanjem se još jednom pokazala jako dobra saradnja naše NVO sa Osnovnom školom „Braća Labudović“ koja je kao u mnogim ranijim primjerima pokazala zainteresovanost i otvorenost za organizovanje edukativnih časova na teme zaštite životne sredine’’, poručuju iz DMEN-a.

Ovim predavanjem započeti su ovogodišnji edukativni časovi za osnovce, koji će se održavati na različite teme, o značaju očuvanja prirodnih resursa, a narednim će se 19. marta obilježiti globalna akcija „Earth Hour“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U prvih sedam mjeseci ove godine osobe sa invaliditetom podnosile su Zaštitniku pritužbe u vezi sa diskriminacijom prilikom zapošljavanja, pa je u izvještajnom periodu bilo šest predmeta u ovoj oblasti, od čega je u tri predmeta utvrđena diskriminacija po osnovu invaliditeta i date su preporuke saopšteno je iz Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.
Sindikat doktora medicine tvrdi da su plate ljekarima definisane Granskim kolektivnim ugovorom (GKU) koji je potpisan u ponedjeljak znatno niže od onih koje su definisane Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Optužili su predstavnike reprezentativnih sindikata da se zalažu sa smanjenje zarada doktorima.