Ostali bez socijale: Čvorovići planirali protest, pa odustali

d1
  • Autor onogost.me
  • 29.01.2016. u 09:21

Ogorčen odlukom nadležnih da ukine materijalno obezbjeđenje njegovoj porodici, Bobo Čvorović planirao je jutros da protestuje ispred nikšićkog centra za socijalni rad sa suprugom i četvoro maloljetne djece. No, nakon razgovora sa direktorom te ustnavove, Ivanom Mitrovićem, Čvorovići su odustali od protesta. 

Kako su saopštili nakon razgovora sa Mitrovićem, nadaju se će njihov problem biti riješen do kraja naredne sedmice.

Čvorović kaže da se direktor zauzeo za njihov slučaj pa se nadaju pozitivnom ishodu.

„ Ostavljen je prostor od pet–šest dana da oni provjere da li je bilo kakvih propusta, kao i da li imam zemlje koliko je upisano, jer sam ubjeđen da je riječ o mnogo manjoj kvadraturi“, kazao je Čvorović.

Čvorovići su od 2010.godine na ime materijalnog obezbjeđenja porodice i dječjeg dodatka primali iznos od 180 eura. No, to im je ukinuto jer se, objašnjava on, u selu Trešnjica, petnaestak kilometara od grada, na nadmorskoj visini od 1.250 metara, na njega vodi nešto preko 23 hiljade metara kvadratnih zemlje, a limit je 20 hiljada.

„ Od toga je samo deset hiljada kvadrata obradivo”, kaže Čvorović i dodaje da je ubijeđen da će nadležni promijeniti odluku kada vide o kakvom kršu je riječ, kao i da nema onoliko zemlje koliko stoji u poreskoj evidenciji.

“Moram reći da su svi u Centru korektni i ljubazni, i ako se situacija ne riješi u moju korist i tada im hvala jer su se ljudski ponijeli, a ja ću vidjeti šta dalje“, poručio je Čvorović.

Čvorovići žive u naselju Oštrovac, gdje im je Bobov brat ustupio kuću za stanovanje.

Najmlađe dijete je prvi razred, najstarije šesti, a supruga mu je iz Srbije pa kao strani državljanin ne može da nađe posao,a nema ni pravo na novoustanovljenu doživotnu naknadu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.