Ostani doma: Konkurs za djecu „Mjerioci u kuhinji”

mjeriociukuhinji
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 18.03.2020. u 14:49

Kao podršku kampanji Ostani doma, Zavod za metrologiju danas je pokrenuo kreativni konkurs “Mjerioci u kuhinji”, namijenjen djeci uzrasta do 15 godina.

“U okviru konkursa djeca ili njihovi roditelji mogu da od kuće prave video zapise u kojima, na primjer, djeca mjere masu i/ili zapreminu namirnica ili pomažu u pravljenju kolača, palačinki, mafina i sl. Uz zabavu, istovremeno bi djeca učila o, na primjer, mjernim jedinicama kilogram, litar, kao i manjim mjernim jedinicama gram, mililitar i njihovoj upotrebi u kuhinji”, navode iz Zavoda.

Zavod za metrologiju ovim konkursom želi da doprinese akciji „Ostani doma” i sprječavanju širenja korona virusa, odnosno da podstakne sve da poštuju mjere i preporuke zvaničnih nadležnih institucija i tako čuvaju zdravlje. Učešćem na konkursu djeca mogu vrijeme koje provode kući ispuniti zabavnim sadržajem i ujedno naučiti više o mjerenjima mase ili zapremine.  

Za učešće na konkursu potrebno je Zavodu za metrologiju poslati video zapis u trajanju do minut, naziv i kratki opis videa, kao i ime i prezime i kontakt telefon pošiljaoca na email: [email protected]

“Dostavljene video zapise će Zavod objaviti i na svojim nalozima na društvenim mrežama uz hashtag-ove: #ostanidoma #pomocukuci, #mjeriociukuhinji, #porodicnametrozabava i #metrologijaukuhinji. I učesnici konkursa mogu video zapise koje dostave Zavodu i sami postavljati na svojim nalozima na društveniim mrežama uz navedene hashtag-ove”, objasnili su oni.

Konkurs će trajati do 31. marta 2020, a najkreativnije učesnike očekuju nagrade.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Ministarstvu kulture i medija ističu da se na proširenom 45. zasijedanju Komiteta svjetske baštine UNESCO u Rijadu (Saudijska Arabija), razmatrao izvještaj o Kotoru i Durmitoru u okviru tačke posvećene "Stanju očuvanja dobara upisanih na Listu svjetske baštine", ali da se Kotor i Durmitor ne smatraju zaštićenim područjima koja su ugrožena.
U julu ove godine penziju od preko hiljadu eura imalo je 1.940 penzionera, od ukupno 104.682 korisnika penzija, što nije ni dva odsto od ukupne populacije koja je ostvarila ovo pravo, podaci su Akcije za socijalnu pravdu.
Nikšićki poštari pridružili su se jednosatnom štrajku upozorenja i obustavili rad od osam do devet časova. Razlog su, prije svega, niske plate. Štrajk organizuje Jedinstveni sindikat Pošte Crne Gore, koji je postao reprezentativan, uz podršku Unije slobodnih sindikata, a glavni zahtjev je povećanje zarada za 30 odsto.