Osumnjičeni da su nezakonito prisvojili pazar, trgovali akcijama, bespravno sjekli šumu…

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 20.10.2023. u 09:56
Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, u nastavku aktivnosti koje se kontinuirano sprovode na suzbijanju ekonomskog i privrednog kriminaliteta, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli tri krivične prijave protiv tri osobe zbog pet krivičnih djela.

Krivična prijava je podnijeta protiv M.Ž. (39) zbog sumnje da je izvršio tri krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“On je kako se sumnja, u svojstvo ovlašćenog brokera u investicionom društvu „NK Broker“ AD Nikšić, izvršio djela koja mu se stavljaju na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao tj. trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) za tri klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga, te je tako za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 5.939 eura”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policijski službenici su podnijeli krivičnu prijavu protiv N.S. (31) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“On je djelo izvršio na način što je kao konobar, zaposlen u jednoj konobi, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio pazare u ukupnom iznosu od 1.200 eura”, dodaje se u saopštenju.

Osim toga, nikšićka policija je državnom tužiocu podnijela i krivičnu prijavu protiv K.M. (29) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo šumska krađa.

“On je, kako se sumnja, tokom septembra, na lokaciji Raškovo brdo izvršio bespravnu sječu drvne mase u količini od oko 11,24 m3, a koja je u vlasništvu K.B”, zaključuju iz policije.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.