Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvaranje izložbe i uručenje nagrada za “Sunčani grad”

EPCG/Katalog
 • Autor onogost.me
 • 24.06.2024. u 07:57
Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.

Izložbu će otvoriti predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović koji će i uručiti nagrade dobitnicima.

Na konkurs za idejno arhitektonsko rješenje stambenog poslovnog kompleksa “Sunčani grad”  pristiglo je četrnaest radova, a konkursni žiri koji čine Aleksandra Tošić-Jokić, arhitekta-urbanista, predsjednica žirija; Mladen Vujović, glavni gradski arhitekta, član žirija; Duško Lučić, doktor nauka, redovni profesor  na Građevinskom fakultetu UCG, član žirija; Jelena Stojkov, arhitekta-urbanista, član žirija i Dražen Arbutina, arhitekta-urbanista, član žirija, odlučili su, nakon uvida u dokumentaciju, da ne boduju dva konkursna rada, zbog nepotpune konkursne dokumentacije.

Žiri je donio jednoglasnu odluku o raspodjeli prve, druge, treće nagrade i dva otkupa.

Prva nagrada u vrijednosti od 50.000 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Srđan Tadić, Aleksandar Marsenić i Bojan Vlahović.

Druga nagrada u vrijednosti od 20.000 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Miloš Gačević i Gavrilo Vuković.

Treća nagrada u vrijednosti od 10.000 eura dodijeljena je autorskom timu: Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Koštreba i Emilija Petrović.

Dva otkupa od po 5.000 eura  dodijeljena su sledećim autorskim timovima:

Otkup I: Dijana Vučinić, Tijana Mojsovska, Anđela Bubanja i Nikolina Đukanović.

Otkup II: Mijomir Lužajić i Srđan Lužajić.

Iz EPCG podsjećaju  da je cilj konkursa bio izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu EPCG, a koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. pa ovo je prica samo za maloumne.prosipaju ovom nesretnom narodu samo lazi.ovo se nikad u niksicu napraviti nece.ne mogu da urade jednu obicnu ulicu po par godina.i kad je zavrse ne valja nista .a ne ovo

  2. 100.000eur su potrosili na nagrade !!! Pa ovi ljudi nijesu normalni. A nagrade ce uruciti Djukanovic i Kovacevic hahahahaha. Nema tih para da bi se spustao na taj nivo, pa da mi nude nobelovu nagradu…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.