Otvoren Bazar domaćih proizvoda

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 08.09.2023. u 14:18
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević otvorio je na Trgu slobode drugi po redu Bazar domaćih proizvoda, koji organizuju Opština Nikšić i TO Nikšić, u partnerstvu sa MFI „Alter Modus“.

Na bazaru svoje proizvode predstavilo je oko 40 domaćih proizvođača sa teritorije opštine Nikšić, ali i nekoliko gostiju iz Trebinja, Bileće, Plužina i Žabljaka.

Kovačević se zahvalio partneru „Alter Modusu“ na inicijativi da se bazar organizuje i ove godine, dodavši da se nada da će manifestacija prerasti u jedan tradicionalni događaj.

„Čim se nešto ponovi, i ne stane na prvom putu, to znači da to ima određeni kvalitet i da ima predispozicije da preraste u tradiciju. A vidimo da ove godine imamo puno više izlagača nego prošle godine, što znači da su i naši domaći proizvođači prepoznali ovaj bazar kao dobru priliku da predstave svoje proizvode“, istakao je Kovačević.

Predstavnica „Alter Modusa“ Ivana Mijušković rekla je da je jedan od ključnih stubova na kojima ova mikrokreditna finansijska institucija bazira svoje poslovanje upravo podrška domaćim proizvođačima i njihovim djelatnostima, trudeći se iz godine u godinu da podrži što više manifestacija koje promovišu domaće proizvode.

„Ovo je prilika da podržimo i promovišemo naše lokalne proizvođače i njihove proizvode, jer kupovinom domaćih proizvoda pomažemo očuvanju tradicije i nasljeđa našeg kraja“, zaključila je Mijušković.

Aktivnost je podržana u okviru projekta ,,Promovisanje ekonomske diverzifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDRA II) – izgradnja kapaciteta lanaca vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“, koji sprovodi AWG, u saradnji sa GIZ.

Svečano otvaranje propratio je bogat kulturno-umjetnički program.

Bazar domaćih proizvoda održava se u sklopu Septembarskih dana kulture, sa ciljem podsticanja i prezentacije domaće proizvodnje, i trajaće do 10. septembra.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.
  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.