Otvoren drugi vrtić u MZ Kličevo

vrtic
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2016. u 10:49

Javna-predškolska ustanova “Dragan Kovačević” danas je u Mjesnoj zajednici Kličevo dobila još jedan vrtić, a svečanom otvaranju prisustvovao je ministar prosvete Predrag Bošković.

Vrtić „Kuća mašte“ je druga vaspitna jedinica u najvećoj Mjesnoj zajednici u Nikšiću.

„Ovo je peti vrtić u zadnjih godinu i po do dvije godine koji smo otvorili, a drugi u najvećoj nikšićkoj MZ i sa razlogom treba da budemo ponosni i da kažem da se razvoj predškolskog obrazovanja razvija i podiže na na nivo osnovnog i srednjeg obrazovanja i to se malo po malo ostvaruje, jer sve veći broj djece koristi usluge ovih vaspitno-obrazovnih ustanova. Zahvaljujem se građanima i predsjedniku Opštine koji je dao značajan stimulans da dosta ruinirane objekte pretvorimo u mjesta najvećeg  života“, rekao je Bošković i dodao da se na ovom neće zaustaviti, da imaju još dosta ideja, i pozvao Opštinu da se na ovom ne stane.

Ministar Bošković je rekao i da je čest gost Nikšića, zahvaljujući Nikšićanima i obrazovnim ustanovama sa teritorije opštine, a na pitanje novinara da li je otvaranje vrtića dio predizborne kampanje odgovorio je da je cilj podizanje kvaliteta obrazovanja, te da za to ne biraju vremenske okvire, već, kako je objasnio, objekte otvaraju kada ih završe.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović pozdravio je ministra i zahvalio se na uspješnoj saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

„Mi smo se uključili u akciju Ministarstva “Svi u vrtiće“. Uređivali smo dosta ruinirane prostore, pa se nadam da će sva djeća koja žele pohađati vrtić“, rekao je Grbović i zahvalio se mještanima i svima koji su pomogli u izgradnji vrtića.

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“, Radmila Backović, rekla je da danas otvaraju vrata 19 vaspitne jedinice.

„U ovom vrtiću već boravi izvjesan broj djece, a novina je grupa u kojoj mogu boraviti djeca od jedne do tri godine. Ovo je drugi vrtić u Kličevu što jasno govori da mi ovdje uspješno sprovodimo kampanju „Svi u vrtiće“, a zbog ovakvog rada smo dobili najveće priznanje -nagradu 18. septembar i ovim činom potvrđujemo da je stigla u prave ruke“, rekla je Backović i dodala da želi da poruči roditeljima da su im djeca u pravim rukama, kao i da mogu da im se jave za sve kako u vezi boravka, tako i ostalih stvari, a mališanima sretno odrastanje.

Površina vrtića je 123 metra kvadratna i opremljen je po svim standardima i normativima. Prostor je ustupila Opština, sredstva za adaptaciju je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete, ustanova i donatori, a radove su obavljaje nikšićke firme.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.