Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvoren Konkurs za dodjelu stipendija talentovanim učenicima

getimage
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2016. u 15:23

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 185 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola.

Od toga 20 stipendija će biti dodjeljeno učenicima osnovnih škola koji prvi put konkurišu, 40 učenicima osnovnih škola koji produžavaju pravo na stipendiju, 30 učenicima srednjih škola  koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 učenicima srednjih škola koji produžavaju pravo na stipendiju i 35 učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju. 

“Pravo na stipendiju mogu ostvariti talentovani učenici druge i narednih godina školovanja koji blagovremeno i uspješno ispunjavaju obaveze propisane statutom škole. Talentovanog učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće osnovne odnosno srednje škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika”, navodi se na sajtu Ministarstva.

Kao i prethodne školske godine, Ministarstvo će i ove godine dodijeliti 35 stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije. 

“Obrazovni profili za deficitarne kvalifikacije, prema podacima Centra za stručno obrazovanje i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore su: Kuvar, Konobar, Poslastičar, Pekar i Instalater u građevinarstvu”, objašnjeno je na sajtu.

Rok za podnošenje dokumenata je od 1. septembra do 21. oktobra, a tekst konkursa i prijavni formular nalazi se na internet stranici Ministarstva prosvjete (www.mps.gov.me/ministarstvo/konkursi).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci